Haydar İbadi: Kürtlerde dahil bütün Irak halkının hukukuna bağlıyız

  • 01 Ekim 2017
  • 1.057 kez görüntülendi.
Haydar İbadi: Kürtlerde dahil bütün Irak halkının hukukuna bağlıyız

Irak Cumhurbaşkanı Haydar İbadi, Kürdistan bölgesinin sınır güzergahlarını kontrol altına almak gerektiğini belirterek, başta Kürtler olmak üzere bütün Irak halkının hukukunun gözeltilmesine vurgu yaptı. 

Irak Cumhurbaşkanı Haydar İbadi, merkezi yönetimin Kürdistan bölgesi sınırları ve güzergahlarına hakim olmasına ilişkin yaptığı açıklamada, bu girişimin kaçak ve yolsuzluğu önleme amacıyla yapıldığını söyledi.

Sumeriye haber kanalının bildirdiğine göre, Haydar İbadi şöyle devam etti: “Sınır güzergahlarına yönelik bu girişimler yasal girişimlerdir, cezalandırma, Kürdistan halkını aç bırakma ya da malzemelerin girişini engelleme ve yurttaşları kuşatma hedefiyle değil, sırf giriş ve çıkışların merkezi yönetimin denetiminde olması için yapılan girişimlerdir ve bu mesele bütün dünya ülkelerinde normaldir”.

İbadi, sözlerinin devamında, “Kürdistan ile Irak’ın diğer bölgeleri arasındaki uçuşlar devam ediyor ve durmuş değil, Kürdistan’a  uluslararası uçuşların ise merkezi yönetimin bu bölgedeki havaalanlarını kontrol altına aldıktan sonra hemen başlayacağını” söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.