Hayye: Bir Ulusal Kurtuluş Cephesi Oluşturulması İçin Bağlantılar Kuruyoruz

  • 18 Haziran 2017
  • 957 kez görüntülendi.
Hayye: Bir Ulusal Kurtuluş Cephesi Oluşturulması İçin Bağlantılar Kuruyoruz

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Halil El-Hayye, teşkilatının, Mahmud Abbas yönetiminin Gazze’yi hedef alan uygulamalarından sonra bir ulusal kurtuluş cephesi oluşturulması için değişik taraflarla diyalogları sürdürdüğünü ifade etti.
El-Hayye bugün (18 Haziran Pazar) Gazze’de basın mensuplarına yönelik olarak düzenlediği salon toplantısında Mahmud Abbas’ın Gazze’nin bütün güçlerini hedef alan uygulamalara başvurduğunu hatırlatarak kendilerinin bu uygulamalara teslim olmayacaklarını söyledi. Hayye bu uygulamaların birliği sağlamadığını bilakis bölünmüşlüğün daha da derinleşmesine neden olduğunu dile getirdi.
Halil El-Hayye açıklamasında Mahmud Abbas yönetiminin Batı Yaka bölgesinde Filistin davasının ve intifadanın elini kolunu bağlamaya çalıştığını, Gazze’ye yönelik uygulamalarının da Filistin halkının direnişin arkasında birlik oluşturmasını engelleme amacına yönelik olduğunu fakat bu tutumunun kendisinin ve ekibinin Filistin sahasında daha çok kaybetmesine neden olduğunu vurguladı.
Hayye, hareketinin Filistin halkının ve ümmetinin bütün taraflarıyla ilişkileri güçlendirme arzusunda olduğunu Filistin davasının ve Hamas’ın ümmetin bütünlüğünü sağlamada bir araç olduğunu hatırlatarak “Biz ümmetin resmî olarak, parti olarak veya halk olarak bize karşı bölünmesini istemeyiz” dedi.
Hayye, Hamas’ın hiçbir zaman Arap ülkelerinin bölünmesine sebep olmayı istemediğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.