Hazar Denizinde Acil Durumlar Merkezi oluşacak

  • 09 Aralık 2014
  • 1.264 kez görüntülendi.
Hazar Denizinde Acil Durumlar Merkezi oluşacak
İran içişleri bakanı ve Rusya acil durumlar bakanı Vladimir Puchkov, Hazar denizinde acil durumlar birliği merkezinin oluşturulmasını kabul ettiler.
İran İslam Cumhuriyeti içişleri bakanı ve İran uyuşturucu ile mücadele kurumu genel sekreteri Abdurrıza Rahmani Fazli, Rusya acil durumlar bakanı Vladimir Puchkov ile görüşmesinde, Hazar denizi sahili bölgesinde acil durumlar birliği merkezinin kurulmasını önerdi.

İran içişleri bakanı, bu girişimin Hazar sahili 5 ülkenin Rusya’nın Astarahan’daki liderler toplantısında kabul edilen işbirliğinin geliştirilmesi yönündeki anlaşmaların yürürlüğe girmesi doğrultusunda olduğunu söyledi.

Fazli, Hazar denizi acil durumlar birliği merkezi konusunda; bu merkezin Hazar denizi kirliliği, tatbikatların engellenmesi ve beklenmedik durumlar gibi bir çok konuda bağımsız bir birim olarak çalışabileceğini söyledi.

Rusya acil durumlar bakanı da, İran tarafının sözkonusu önerisini olumlu olarak değerlendirirken, Rusya olarak böyle bir merkezin oluşturulmasına destek vereceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.