Hekim el’Zameli: ABD, IŞİD’le Mücadelede Irak Güçlerine Engel Olmaya Çalışıyor

  • 08 Nisan 2015
  • 852 kez görüntülendi.
Hekim el’Zameli: ABD, IŞİD’le Mücadelede Irak Güçlerine Engel Olmaya Çalışıyor

Irak meclisi savunma ve güvenlik komisyonu başkanı Hekim el’Zameli, Amerika’nın, Irak’ta terör örgütü IŞİD’in kontrolündeki yerlerin Irak ordusu ve halkı güçleri tarafından kurtarılmasına engel olmaya çalışmakla suçladı.

Irak medyasına yaptığı açıklamada, Amerika’nın bir dizi görüşmelerle, Irak ordusunun IŞİD teröristlerini temizlemeye ve onların kontrolündeki bölgelerin işgalden kurtarılmasına dair çabaları engellemeye çalıştığını söyledi.

Iraklı yetkili, Amerikalı müşavirlerin el’Anbar eyaletinin kurtarılmasından önce Irak güvenlik güçlerinin Musul’a gitmeleri gerektiğini halbuki böyle bir planın yanlış olduğunu söyledi.

Iraklı yetkili, bütün herkesin de bildiği gibi, IŞİD terör örgütüne yardım yollarının kesilmesi gerektiğini ve bu yönde, Felluce, El’kereme ve el’Anbar’ın işgalden kurtarılması gerektiğini söyledi.

Irak meclisi savunma ve güvenlik komisyonu başkanı Hekim el’Zameli, Irak halk güçlerinin IŞİD ile mücadeledeki uluslar arası koalisyon güçlerine katılmalarına karşı çıkarak, böyle bir durumun IŞİD’in elinden bölgelerin kurtarılmasını engelleyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.