Heniyye: Dönüş Hakkını Her Yolla Somutlaştıracağız ​

  • 30 Mart 2018
  • 1.883 kez görüntülendi.
Heniyye: Dönüş Hakkını Her Yolla Somutlaştıracağız ​

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin halkının dönüş hakkını Filistin halkının samimi ve ihlâslı insanlarıyla şekillendireceklerini söyledi.

Toprak Günü münasebetiyle bugün (30 Mart Cuma) açıklama yapan Hamas lideri Heniyye “Yapılan bu toplumsal girişim ve faaliyet gölgesinde açık ve net olarak ilan ediyoruz. Biz ve Filistin halkı ‘Dönüş’ konusunun insanların attıkları bir slogan olmasına rıza göstermeyeceğiz. Biz, bunu yanımızda duran samimi insanlarla ciddi bir şekilde her yolla şekillenmesi ve somutlaşması için çalışacağız. Allah’ın izniyle de kesinlikle döneceğiz” dedi.

Heniyye, Toprak Günü’nde Batı Yaka ve 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarında bugünü yad eden Filistin halkını ve özellikle Toprak Günü şehitlerini selamladıklarını söyledi.

Filistin halkının bugün ortaya koyduğu tavırla sadece hak ve hukukuna bağlı olduğunu, meydanlarda birlik mesajı verdiğini ve ilkelerin birliğin esası ve tabelası olduğunu herkese gösterdiğini söyledi.

Heniyye açıklamasında ayrıca, “Trump’ın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti kabul etmesinden ve Yüzyılın Anlaşması olarak bilinen anlaşmanın gündeme gelmesinden sonra Filistin davasına yönelik saldırı ve baskılar artarken, yine bazı taraflar işgalciyle ilişkileri normalleştirmek için acele ederken, birileri Gazze’ye ambargoyu ağırlaştırırken, Kudüs ve Filistin topraklarını Yahudileştirmek için yoğun çaba harcanırken, bu halk meydanlarda Filistin’e alternatif bir yerin olmadığı ve dönüşten başka bir çözümün olamayacağı konusunda son sözünü söyledi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.