Heniyye Filistinli Esirlere Seslendi: ”Özgürlüğe Kavuşmanız Çok Yakın”

  • 18 Temmuz 2015
  • 763 kez görüntülendi.
Heniyye Filistinli Esirlere Seslendi: ”Özgürlüğe Kavuşmanız Çok Yakın”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas’ın ablukayı sona erdirme ve Gazze Şeridi’nin yeniden imarı hedeflerine yaklaştığını söyledi.

Heniyye, bu sabah (17 Temmuz Cuma) Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiye Mahallesi’ndeki bir camide verdiği bayram hutbesinde, “Ablukanın sona erdirilmesinden, limanın açılmasından ve Gazze’nin yeniden imarından bahsedilmesine şaşırmayın. Çünkü herkes Gazze Şeridi’nin yeniden patlamasından korkuyor” dedi.

İşgal rejimi gazeteleri son günlerde işgal yönetimiyle Hamas arasında ablukanın kaldırılması ve Gazze Şeridi’ni dış dünyaya bağlayacak limanın açılmasına karşılık uzun vadeli ateşkes için dolaylı olarak müzakerelerin yürütüldüğü yönünde haberler yayınlamıştı.

İsrail ile yakında esir takası yapılabileceğinin işaretini veren Heniyye, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlere seslenerek, “Özgürlüğe kavuşmanız çok yakın” dedi.

Heniyye, Şalit’e karşılık serbest bırakıldıktan üç yıl sonra yeniden gözaltına alınan 54 esir serbest bırakılmadan Hamas’ın işgal yönetimiyle esir pazarlığına başlamayı kabul etmeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.