Heniyye Fransa’nın barış planını sert dille eleştirdi

  • 06 Haziran 2016
  • 850 kez görüntülendi.
Heniyye Fransa’nın barış planını sert dille eleştirdi

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Fransa’nın barış planını, Filistin meselesini yenilgiye uğratmak olduğunu söyledi.

Heniyye, Gazze’de yaptığı açıklamada, siyonist İsrail ile hiç bir şart olmaksızın ve de İsrail’in siyonist site inşaatlarına devam etmesine göz yumulmasını içeren görüşmelerin yeniden başlatılmasının Filistin tarafından kabul edilmesi yönündeki Fransa’nın teklifinin, gerçekte Filistinlileri aşağılayan sözde barış görüşmelerine dönmeleri için zorlayan bir teklif olduğunu söyledi.

Heniyye ayrıca Kudüs intifadasını etkisiz kılmanın da Fransa’nın ayrı bir hedefi olduğunu belirterek, Filistin halkının kendiliğinden ortaya çıkardıkları bu kıyamın zafere kadar devam edeceğini söyledi.

Bu arada Heniyye dün yaptığı ayrı bir açıklamada da, geçen hafta sonu dört günlüğüne Rafah Kapısı’nın açılmasına işaretle, kapının sürekli açık kalmasını istedi.

“Kudüs ve El-Aksa” etkinliğinde konuşan Heniyye, Sina Yarımadası’ndaki veya Filistin dışında başka bir yerdeki askeri faaliyetlerde Hamas’ın hiçbir rolü olmadığını ifade ederek İslam ümmetini işgal rejiminin çirkin yüzünü deşifre etmek için ortak strateji belirlemeye davet etti.

Kudüs ve Batı Yaka sakinlerine, 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlere övgüde bulunan Heniyye, onların Mescid-i Aksa’nın güvenilir bekçileri olduklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.