Heniyye Göstericilere Seslendi: Kanla ve Nurla Yeni Bir Tarih Yazıyorsunuz ​

  • 11 Nisan 2018
  • 1.707 kez görüntülendi.
Heniyye Göstericilere Seslendi: Kanla ve Nurla Yeni Bir Tarih Yazıyorsunuz ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün akşam (10 Nisan Salı) Han Yunus’un doğusundaki dönüş kampı etkinliklerine katıldı.

Ziyareti sırasında bir de konuşma yapan Heniyye, dönüş kamplarında nöbet tutan kadın, erkek ve çocukları selamladı ve onların Filistin halkı için direnişin ateş ve nurdan sayfalarını yazdıklarını söyledi.

“Bugün direnenler bir tarih ve Filistin halkı için yeni bir dönem yazıyorlar” diyen Heniyye, bir gün Mescid-i Aksa’da namaz kılacaklarını ifade etti.

Hamas lideri, Büyük Dönüş Yürüyüşü ve ablukayı kırma faaliyetlerinde şehit düşenlerin aileleri ile gösterilerde yaralananları da selamlayarak, “Şehitlerin kanlarına vefa göstereceğiz ve onları boşa götürmeyeceğiz. Asla taviz vermeyeceğiz ve İsrail’i tanımayacağız” dedi.

Filistin halkının Toprak Günü olarak andığı 30 Mart’ta başlayan ve Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla düzenlenen barışçıl gösterilere katılan Filistinliler, Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanarak Filistin halkının silah zoruyla uzaklaştırıldığı topraklarına dönmesinin sağlamasını istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.