Heniyye: Hamas’ın hiçbir Arap ülkesinde askeri faaliyeti yok

  • 22 Mart 2016
  • 761 kez görüntülendi.
Heniyye: Hamas’ın hiçbir Arap ülkesinde askeri faaliyeti yok

İslami Direniş Hareketi Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas’ın sadece Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami referanslı bir ulusal özgürlük hareketi olduğunu söyledi.

Hamas’ın Arap ülkelerinin iç işlerine karışmadığını belirten Heniyye, hareketin hiçbir Arap ülkesinde askeri faaliyetinin olmadığını ifade etti.

Hamas’ın ülkelerin milli güvenliklerine önem verdiğini ve ümmetin birliğini istediğini kaydeden Heniyye, akan kanın durmasını ve ümmetin pusulasının Kudüs’e ve Filistin’e yönelmesini arzu ettiklerini bildirdi.

Heniyye, bu açıklamaları Şeyh Ahmed Yasin’in şehadetinin 12’inci yıldönümünde tüm çalışmalarını içeren ansiklopedinin yayınlanması vesilesiyle bugün (22 Mart Salı) düzenlenen törende yaptı.

Arap ve İslam ülkelerinin stratejik derinlikleri olduğunu belirten Heniyye, Filistin davasının sadece Filistinlilere ait olmadığını, bilakis tüm Müslümanların davası olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi’nin herkese açık olduğunu ve her ülkeyle görüşme yapabileceğini bildiren Heniyye, Siyonist düşmanla ise güçsüz siyaset ile değil sadece silah diliyle konuşulabileceğini ifade etti.

Heniyye, Filistin halkının intifada, devrim ve direniş halkı olduğunu, bu nedenle güvenlik koordinasyonu gibi yollarla pasifleştirilemeyeceğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.