Heniyye: Kudüs için Siyonist işgalciyle savaşmaya hazırız!

  • 09 Ekim 2015
  • 901 kez görüntülendi.
Heniyye: Kudüs için Siyonist işgalciyle savaşmaya hazırız!

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Gazze’nin Kudüs intifadasındaki rolünden asla vazgeçmediğini ve bunun için savaşmaya hazır olduklarını belirterek, Batı Yaka’yı kesinlikle yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Heniyye, Gazze’nin batısında yer alan Filistin Camiinde verdiği hutbede, Gazze’nin Batı Yaka ve Kudüs’e destek olmayı sürdüreceğini, insanıyla ve tarihiyle Aksa ve Kudüs’ün stratejik yakıtı olacağını ve her türlü komplo ve entrikaya rağmen Kudüs savaşında alması gereken rolü üstleneceğini ifade etti.

Yeni bir intifada başlatan Filistin halkıyla iftihar ettiğini söyleyen Heniyye “biz her yerde var olan ve varlığını hissettiren halkımızla iftihar ediyoruz. Gazze sesiyle, Kudüs’teki savaşta ve Mescidi Aksa’nın özgürleştirilmesinde yer aldığını haykırıyor. Bu savaş Filistin halkının savaşıdır” dedi.

Batı Yaka’nın bugün tam bir intifada yaşadığını hatırlatan Hamas lideri Heniyye, daha önce Gazze’de olduğu gibi bugün Batı Yaka’da intifada ve direniş meşalesinin yanmakta olduğunu, Filistin halkının bütün dünyaya Kudüs’ü ve esirleri kurtarmaya kararlı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.