Heniyye: “Mısır’la İlişkilerin Düzelmesi İçin Önerilere Açığız”

  • 05 Mart 2015
  • 711 kez görüntülendi.
Heniyye: “Mısır’la İlişkilerin Düzelmesi İçin Önerilere Açığız”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Subeyh’in Hamas Hareketi’ne ve Mısır mahkemesinin verdiği karara yaklaşımını övdü.

Heniyye, Büyükelçi Muhammed Subeyh ile bugün (4 Mart Çarşamba) akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Subeyh’e Hamas’ın Mısır’la ilişkileri düzeltme yönündeki her türlü öneriye açık olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi’nin Arap ülkelerinin iç işlerine karışmadığını bir kez daha vurgulayan Heniyye, Mısır’ın ulusal güvenliğinin Hamas için Filistin’in güvenliği gibi öncelikli olduğunu ifade etti.

Hamas’ın Mısır’daki tüm gruplara eşit mesafede durduğunu ve Mısırlı kanının Filistinli kanı gibi değerli olduğunu belirten Heniyye, Subeyh ile telefon görüşmesinde Filistin uzlaşısını ve milli birliği sağlama çabalarını da ele aldı.

Büyükelçi Muhammed Subeyh, Mısır mahkemesinin Hamas’ı terör örgütü ilan eden kararını Arap Birliği’nin dikkate almadığını açıklamış, işgale karşı direnişin uluslararası hukuk tarafından meşru kabul edildiğine ve terör sayılmadığına dikkat çekmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.