Heniyye normalleşmeye karşı benimsedikleri dört ilkeyi açıkladı

  • 21 Şubat 2021
  • 432 kez görüntülendi.
Heniyye normalleşmeye karşı benimsedikleri dört ilkeyi açıkladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme furyasına karşı koymak için Hamas’ın dört ilke benimsediğini açıkladı.

Heniyye, dün akşam Zoom programı vasıtasıyla ve “İşgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı hep birlikteyiz” sloganıyla düzenlenen Arap Genel Kongresi’ne katıldı.

Kongrede yaptığı konuşmada Hamas’ın benimsediği dört ilkeyi “direniş”, “Oslo Anlaşması çerçevesi dışında bir siyasi program üzerinde ittifak”, “Filistin’de birlik ve bütünlüğü sağlamak için çalışmak” ve “ümmeti oluşturan güçlerle ortaklığı güçlendirmek” şeklinde ifade etti.

İlkelerinin ilkinin kapsamlı direniş olduğunu kaydeden Heniyye, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye karşı siyasi ve sivil direnişin bu ilkenin bir yansıması olduğunu söyledi.

Heniyye, üzerinde ittifak sağlanacak siyasi programın milli sabitelere dayanması ve işgal rejimini tanımaması, işgal rejimiyle normalleşmeye karşı siyasi faaliyetler ile kapsamlı direnişin bir arada yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Kahire’de varılan anlaşmaya sadık ve seçimlerin başarıyla tamamlanması için Fetih’le çalışmaya hazır olduklarını ifade eden Heniyye, sadece Filistin davasının değil tüm bölgenin ve halklarının tehlikeyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Heniyye, tarihi Filistin topraklarının tamamını işgalden kurtarıncaya kadar Hamas’ın direnişe devam edeceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.