Heniyye: Özgürlük Filosu-3 Büyük Ölçüde Amacına Ulaştı

  • 01 Temmuz 2015
  • 883 kez görüntülendi.
Heniyye: Özgürlük Filosu-3 Büyük Ölçüde Amacına Ulaştı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı ve eski Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Özgürlük Filosu-3’ün vermek istediği mesajın Gazze’ye ulaştığını belirterek, Özgürlük Filosu’nun engellenmesine rağmen önemli hedeflerini gerçekleştirdiğini, işgalcinin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını ve Gazze kuşatmasını gündeme taşıdığını söyledi.

Siyonist işgal rejiminin Özgürlük Filosu-3’e karşı korsanca eylemini sert bir dille eleştiren Heniyye “bu korsanca eylem, işgalcinin uluslararası hukuku çiğneyen politikalarını bir kez daha gün yüzüne çıkardığı gibi, Gazze’ye yönelik deniz dolaşım özgürlüğüne karşı terörist tutumunu hâlâ sürdürdüğünü de gösterdi” dedi.

Heniyye, işgal rejiminin bölgede oldukça dengeli bir siyaset izleyen ve herkes tarafından kabul gören El-Merzuki gibi şahsiyetleri tutuklamasının, diplomatik teamül ve uluslararası örf açısından bu rejimin ne kadar alçaldığını bütün dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Dün sabah korsan bir saldırıyla Gazze’ye ulaşmaya çalışan Marianne gemisine el koyan işgal güçleri gemiyi Ashdod Limanı’na götürdüler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.