Heniyye’den Genel Kurul Başkanı’na işgalci İsrail hakkında mektup

  • 29 Kasım 2018
  • 1.650 kez görüntülendi.
Heniyye’den Genel Kurul Başkanı’na işgalci İsrail hakkında mektup

Filistin İslami Direniş Hareketi siyasi birim başkanı İsmail Heniyye, ABD’nin ırkçı İsrail’e yönelik maddi ve manevi desteğini kınadı.

BM genel kurul başkanı Maria Fernanda Espinosa’ya mektup gönderen Heniyye,  ABD’nin direniş aleyhindeki çabaları aleyhinde çalışmalarına işaretle, ABD’nin Filistin halkının hak ve hukukunu ayaklar altına almaya yönelik BM genel kurulundaki çabalarının önüne geçilmesi gereğine vurgu yaptı.

Heniyye mektupta ayrıca terör rejimi İsrail’in, Filistinlileri Kudüs ve diğer bölgelerde kendi topraklarından sürgün etme ve evlerini yıkmaya yönelik  girişimlerinin kınanmasını isterken, Gazze’nin ırkçı rejim tarafından muhasara altına alınmasının bizzat terör olduğunu  bildirdi.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’yi Moskova’ya davet etti.

Heniyye’nin ofisinden dün (28 Kasım Çarşamba) yayınlanan bildiride, Rusya’nın Filistin nezdindeki büyükelçisi Haydar Reşid’in dün sabah Heniyye’yle Gazze kentindeki ofisinde bir araya geldiği ve Rusya’nın davetini Hamas liderine ilettiği kaydedildi.

Görüşmede Heniyye’nin Rusya’nın Filistin davasına verdiği desteğe övgüde bulunduğu, Hamas lideri ve konuğunun iç ve dış gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

Rusya Büyükelçisi Haydar Reşid’in de ülkesinin Filistin davasına destek için her alanda çaba sarf ettiğini söyledi.

Rusya, Hamas ile ilişkilerini sürdürüyor. Hamas Siyasi Birimi eski başkanı Halid Meşal ve hareketin önde gelen liderleri, geçtiğimiz yıllarda Moskova’yı birçok kez ziyaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.