“Heykel Öğrencileri” Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi…

  • 10 Mart 2015
  • 744 kez görüntülendi.
“Heykel Öğrencileri” Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi…

İşgal rejimindeki “Heykel Öğrencileri” adlı fanatik Yahudi grubu üyeleri bugün (10 Mart Salı) işgal polisi özel kuvvetlerinin yoğun güvenlik anlamları altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa’nın avlusunda çeşitli bölgeleri gezen ve provokatif davranışlar sergileyen Yahudi yerleşimcilere cemaatin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiği ifade edildi.

İslami Vakıflar görevlileri, Yahudi yerleşimcilere öncülük eden rehberlerden birinin sözde heykelin bir kısmının resminin çizili olduğu bir levha taşıdığını ve baskına katılan yerleşimcilere heykel hakkında Yahudi kaynaklarında asılsız rivayetleri ve hurafeleri anlattığını söyledi.

Baskın sırasında Mescid-i Aksa’da Filistinli cemaatten, ilim öğrencilerinden ve Kudüs’teki okulların öğrencilerinden çok sayıda kişinin bulunduğu, işgal güçlerinin her yaştan kadınların ve kızların Mescid-i Aksa’ya girişini kısıtlamayı sürdürdüğü ve girişte kimliklerine el koyduğu ifade edildi.

İşgal polisi dün Mescid-i Aksa’dan çıkışta cemaatten üç erkek ve bir kadını gözaltına almış ve bir kadına da Mescid-i Aksa’dan iki ay uzaklaştırma cezası vermişti. Önceki gün de cemaatten Kudüslü üç kadına çeşitli sürelerle Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.