Hiç Bir Yaptırım İran’ın Güvenliği ve Menfaatlerini Korumada Engel Olamayacaktır

  • 17 Haziran 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Hiç Bir Yaptırım İran’ın Güvenliği ve Menfaatlerini Korumada Engel Olamayacaktır

Kasımi, ABD’nin yeni yaptırımlarının şaşırtıcı olmadığını, ABD’nin düşmanlığını bildiklerini ve bunun ABD’nin İran ile husumetlerinin devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Kasımi, “Nükleer Anlaşma uluslararası bir anlaşmadır ve ABD’nin bu anlaşma çerçevesinde bazı taahhütleri vardır ve bu taahhütlerini iyi niyet ve tam olarak yerine getirmesi gerekir. Bu konuda ülkelerin iç kuralları uygulamaya engel oluşturamaz ve hükümetler iç kurallara dayanarak kanuni taahhütlerini yerine getirmekten imtina edemezler” dedi.

Kasımi, “Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK)’in defalarca dile getirdiği İran’ın taahhütlerini yerine getirmesi gibi tüm taraflarda tam olarak taahhütlerini yerine getirmekle yükümlüler” dedi.

Kasımi, İran’ın ABD’deki süreci dikkatlice takip ettiğini ve Nükleer Anlaşmanın uygulanmasını denetleyen heyet bu eyleme karşılık verecek kararı uygun şekilde ve uygun zamanda milli menfaatler doğrultusunda kati şekilde alacaktır’’ dedi.

Kasımi, “İran’ın silahlı kuvvetleri cesurca ülkemizin güvenliğini ve çıkarlarını savunacaktır ve böylesi önlemler yolumuzda en küçük bir sapma bile yaratmayacaktır” diye konuştu.

Kasımi, “İran’ın füze ve askeri faaliyetleri ile ilgili ifade edilen iddialar yolumuzda en küçük bir sapma bile yaratmayacaktır ve İran silahlı kuvvetleri İran güvenliği ve menfaatlerini savunacaktır ” dedi.

Kasımi, ‘’İran füze savunma programı tamamen meşrudur ve BM Güvenlik Konseyi 2231 nolu kararı ile bir tezat oluşturmamakta ve hiçbir eylem İran’ı meşru savunma hakkından mahrum bırakmayacaktır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.