Hindistan ile Pakistan arasında gerilim tırmanıyor

  • 05 Mart 2019
  • 2.012 kez görüntülendi.
Hindistan ile Pakistan arasında gerilim tırmanıyor

Hindistan medyasında yer alan habere göre, Hint yetkililer, Pakistan güçlerinin Cammu Keşmir’in Aknur bölgesini ağır silahlarla vurduğunu belirterek, Hindistan’ın da buna karşılık verdiğini kaydetti.

İki ülke sınırında 3 saatten fazla süren yoğun çatışmanın ardından Hindistan tarafında ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Pakistan ve Hindistan askerleri Keşmir Kontrol Hattı’nda birbirlerine karşılıklı ateş açarken, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de yüzlerce gösterici barış için insan zinciri oluşturdu.
Ele ele tutuşan göstericiler, ‘Hindistan ve Pakistan halkı barış istiyor”, “Silahlar sussun, barış konuşsun” yazılı pankartlar açtı.
Çoğunlukla Hintlilerin katıldığı sessiz eylemde göstericiler iki ülke lideri Modi ve Han’dan barış için müzakere çağrısında bulundu.
Öte yandan Hindistan, Pakistan’a ait başka bir İHA’yı düşürdüğünü duyurdu.
Hindistan ile Pakistan arasındaki son gerilim, Keşmir’in Hindistan idaresindeki kısmında 14 Şubat’ta polise yapılan ve 40 kişinin öldüğü bombalı saldırıyla başladı.
Yeni Delhi yönetimi, saldırıyla ilgili Pakistan’ı suçladı. Saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetti.
Hindistan, 26 Şubat’ta Keşmir Kontrol Hattı’nın Pakistan tarafında bulunan terör örgütü hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.
Pakistan da hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan’a ait iki savaş uçağını düşürdüğünü bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.