Hindistan Ulema Meclis Genel Sekreteri: İran terörizm ile mücadele eden tek ülkedir

  • 16 Mart 2018
  • 1.026 kez görüntülendi.
Hindistan Ulema Meclis Genel Sekreteri: İran terörizm ile mücadele eden tek ülkedir

Hindistan Ulema Meclisi Genel Sekreteri Seyyid Celal Haydar Negevi, İran’ın terörizmle mücadele eden tek ülke olduğunu ve bunun İslam dünyasını savunma anlamı taşıdığını söyledi.

Negevi, IRNA’ya yaptığı açıklamada, ‘’İran yardımları olmaksızın Suriye, Irak ve diğer İslam ülkelerinin terörizm karşısında hezimete uğramış olurlardı’’ dedi.

Negevi, ‘’Direniş cephesi Irak ve Suriye’de terörizmle mücadele eden İranlı şehitlerin kanları sayesinde birleşmiştir. Düşman İslam ülkelerinin güçlenmesini istememektedir zira onların esas hedefi Siyonist rejimin güçlenmesidir’’ dedi.

Avrupa ülkeleri ve batılıların da Terörizm meselesinde akılcı tutumları olmadığını ifade eden Negevi, ‘’Onlar IŞİD gibi terörist grupları desteklediler ve onlar silah ve teçhizatlar vererek güçlenmelerini sağladılar. Fakat İran Hizbullah ile birlikte ve Veliye Fegih’in gücüne dayanarak Suriye ve Irak halkını savundu ve IŞİD’i yok etti’’ dedi.

Teröristlerin son siperinin Doğu Guta olduğunu ifade eden Negevi, bu siperin yok olmak üzere olduğunu fakat batının bundan rahatsız olduğunu söyledi.

Negevi, Amerika’nın hiçbir zaman terörizmle mücadelede sadık olmadığını ifade eden Negevi, ‘’Onlar bir taraftan terörizmle mücadele iddiasındalar diğer taraftan IŞİD’e yardım etmekteler. IŞİD’i yok eden direniş cephesiydi’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.