Hindistan’da 40 polis merkezi ateÅŸe verildi

  • 28 AÄŸustos 2015
  • 691 kez görüntülendi.
Hindistan’da 40 polis merkezi ateÅŸe verildi

Azınlıklara pozitif ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla Hindistan’ın Gujarat eyaletinde Patel kastının düzenlediği mitingde 40 polis merkezi ateşe verildi, okul ve iş yerleri kapatıldı.

Hindistan’ın Gujarat eyaletinde Patel kastının Hindistan’da azınlıklara pozitif ayrımcılık yapılarak verilen iş ve okul yerlerini protesto etmek için dün düzenlediği mitingde meydana çıkan olaylarda 40 polis karakolu ateşe verildi. Eyaletin çeşitli kentlerinde düzenlenen protestolarda aralarında bir polis memurunun da bulunduğu sekiz kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı belirtildi.

Cep telefonlarındaki internet hizmeti bir süreliğine askıya alındı. Okullar ve işyerleri kapatıldı. Toplu taşıma araçlarının Chennai ve diğer bölgelere olan seferleri iptal edildi. Yeni Delhi’de Banaskantha bölgeindeki Ahmadabad, Surat ve Hasar şehirlerinde yeni çatışmalar gözlemleniyor. Çatışmalar, Chennai’de düzenlenen miting’te ateşli lider Hardik Patel’in gözaltına alınmasının ardından şiddetlendi. Polis 70 otobüsün göstericciler tarafından ateşe verildiğini açıkladı.

Sokağa çıkma yasağı Surat ve Mehsana ilçelerinde Barranquilla bölgesinde dokuz alanda devam ediyor. Patelsler, Gujarat nüfusunun yüzde 20’sini oluşturuyor. Elmas kesme ve parlatma sektörünün önemli kısmını ellerinde tutuyorlar.

Modi’nin Gujarat yöneticisi olduğu süreçte bölgedeki Müslümanlarla Hindular arasında şiddetli çatışmalar meydana gelmişti. 2002 yılında meydana gelen ve bu çatışmaların en büyüğü olan olaylar yaklaşık bir ay sürmüştü. Saldırlarda büyük kısmı müslüman olmak üzere 2 bin insan hayatını kaybetmişti.Modi, bu olaylara zamanında müdahale etmemekle ve olayların büyümesine imkan vermekle suçlanıyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.