Hindistan’da toprak reformlarına tepki gösteren çiftçi kendisini astı

  • 24 Nisan 2015
  • 903 kez görüntülendi.
Hindistan’da toprak reformlarına tepki gösteren çiftçi kendisini astı

Gajendra Singh isimli çiftçi, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de gerçekleşen protestolarda yüzlerce protestocunun önünde kendisini astı. Üç çocuk babası çiftçiyi kurtarmak için insanlar ağaca tırmanırken, çabaların başarısız olduğu, Ram Manohar Lohia hastanesine kaldırılan çiftçinin öldüğü söyleniyor.

İntihar notu bırakan çiftçi, ekininin başarısız olduğunu belirtti. Tweet atan Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise “derinden üzüldük” diyerek aileye taziyelerini iletti. “Çalışkan çiftçiler yalnız olduklarını düşünmemelidir. Çiftçiler için daha iyi bir gelecek hazırlamak için beraber çalışıyoruz” diyen Modi, liberal politikalarıyla biliniyor.

Yerel medyaya göre binlerce insan şirketlerin ve hükümetlerin çiftçilerin topraklarını zorla almayı kolaylaştıracak yasayı protesto etmek için sokağa dökülürken, hükümetin toprakları milyonlarca çiftçiden alıp bir kaç şirkete verdiği belirtiliyor. Nüfusun %60’ının doğrudan ya da dolaylı olarak tarıma bağlı olduğu Hindistan’da son haftalarda 40 çiftçinin intihar ettiği aktarılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.