Hinduların manevi lideri: İmam Hüseyin -s- tüm dinlere aittir

  • 07 Ekim 2020
  • 5.451 kez görüntülendi.
Hinduların manevi lideri: İmam Hüseyin -s- tüm dinlere aittir

Brahman Hinduların manevi lideri Shri Acharia Pramod Krishnam, İmam Hüseyin’e -s- yönelik aşk sınırlarla kısıtlanamayacağını belirterek, İmam Hüseyin -s- sadece bir dine değil, tüm dinlere ait olduğunu vurguladı.

Kutsal Rezevi külliyenin ilmi ve kültürel kurumu, aynı külliyenin İslami etüt vakfı ve Uluslararası 12 İmamlı Hocaları Federasyonu’nun iş birliği ile sanal ortamda düzenlenen “Dinlerin bakışında Erbain güzellikleri” başlıklı seminerde konuşan Brahman Hinduların manevi lideri Shri Acharia Pramod Krishnam, dünyada hiç bir şey daimi ve ebedi olmadığını belirterek şöyle dedi:

Bu dünyada şimdiye dek hiç değişmeyen şey, İmam Hüseyin -s- aşkı ve saygısıdır; zira o hazret bir hakikattir ve hakikat asla değişmez.

İmam Hüseyin -s- bir hakikat olduğunu ve hakikat olarak da kalacağını kaydeden Krishnam şöyle dedi:

İmam Hüseyin’in -s- şehadeti ile hakikat yolu aydınlandı ve hakikat nuru asla sönmemesini sağladı.

Hinduların manevi lideri Krishnam, İmam Hüseyin’i -s- tanımak dil, Irak ve dinle kısıtlı olmadığını, o hazret tüm insanların kalbinde yer aldığını belirterek şöyle devam etti:

Bin bir Hindu mezhebi üyesiyim. Ben İran veya diğer Müslüman ülkelere bağlı değilim, ama İmam Hüseyin’i -s- seviyorum.

Dinin temeli aşk olduğunu ve bu aşkın tüm özellikleri İmam Hüseyin’de -s- tecelli ettiğinin altını çizen Krishnam, İmam Hüseyin -s- aşk, marifet ve fazilet kaynağı olduğunu belirterek şöyle ekledi:

Mustazaf insanlara yardım ve hizmet etmek, aşk ve iman dinin bir parçasıdır ve tüm dinlerde vurgulanmıştır. İmam Hüseyin -s- kendi dinini ihya etmek için savaşta ve bu uğurda meydanın zafer kazanan tarafıydı; zira bu savaşta o hazret ebedileşti. Kerbela meydanı beşeriyet için ibret verici derslerle doludur.

Sanal ortamda düzenlenen seminere katılan Güney Afrikalı Katolik kardinal ve Hz. Fatıma -s- hakkında bir kaç eserin yazarı Christopher Klohsi de seminerde yaptığı konuşmada, eğer barış istiyorsanız, adaletin sağlanması için çaba harcamak gerektiğini belirterek, dindar insanlar her daim bu adalete kavuşmak için çalıştıklarını belirterek şöyle dedi:

İmam Hüseyin -s- ve Hz. Zeyneb -s- barış ve adaletin inşa edilmesinde en iyi örneklerdir; zira onlar ilahi yardımla büyük bir savaşa katıldılar ve barış ve adaleti sağlamak için savaştılar. Hz. Zeyneb’in -s- Kufe’de ve yine Yezid sarayında okuduğu hutbeler ve yaptığı konuşmalar ilminin genişliğini yansıtıyordu. Kerbela meydanı beşeriyet için birçok ders içerir.

Güney Afrikalı Katolik kardinal şöyle devam etti:

“Ma rayet ella cemila” Aşura hadisesi hakkında en güzel ifade ve en güçlü bakıştır ve gerçekte Aşura olayının en güzel biçimde ifade eden kelam, bu cümlede özetlenmiştir.

Güney Afrikalı Katolik kardinal konuşmasının devamında Hz. Zeyneb’in -s- Kufe halkına hitaben yaptığı konuşmaya işaret ederek şöyle dedi:

Hz. Zeyneb -s- ilk konuşmasını söze Allah tealaya hamd ederek başladı ve ardından peygamberleri Hz. Muhammed’in -s- torununu şehit eden ve Seyyidi Şüheda’nın pak hanedanının esaretine zemin hazırlayan kavmi serzeniş etti. İbni Ziyad Kerbela olayında zafer kazandıkları dolayısıyla düzenlediği ve Kerbela esirlerini getirdiği mecliste Hz. Zeyneb’e -s- hitaben şöyle dedi: Allah’a hamd olsun ki sizi rezil rüsva etti ve söyledikleriniz yanlış çıktı. Ancak bu büyük kadın İbni Ziyad’a şu cevabı verdi: Allah’a hamd olsun ki bizi Resulullah’ın -s- hanedanından yaptı ve tüm kötülüklerden arındırdı.

Güney Afrikalı Katolik kardinal şöyle ekledi:

Hz. Zeyneb -s- tüm Ehl-i Beyt’in -s- temsilcisi olarak bu sözleri ile İbni Ziyad ve arkadaşlarına en ezici cevabı verdi ve sonuçta onlara ölümcül bir darbe indirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.