Hint ve Türk şirketler IŞİD’e patlayıcı vermiş

  • 29 Nisan 2016
  • 945 kez görüntülendi.
Hint ve Türk şirketler IŞİD’e patlayıcı vermiş

Conflict Armament Reaearch araştırma grubu tarafından yapılan ve IŞİD terör örgütü ile bazı ülkeler arasındaki ilişkiyi ortaya çıkaran araştırma yayınlandı.

İran’ın haberine göre, Pakistan Gazetesi, İngiltere Savaş Silahları Araştırma Bürosu tarafından yapılan incelemenin sonuçlarını yayınladı.

İş Araştırma ( Conflict Armament Reaearch) grubu tarafından yapılan ve IŞİD terör örgütü ile bazı ülkeler arasındaki ilişkiyi ortaya koyan 20 aylık bir araştırmaya göre, 7 Hint şirketi bazı Türkiyeli firmalar aracılığı ile IŞİD’e patlayıcı madde temininde bulunmuş.

Berter patlayıcı şirketi, İdeal sanayi tipi patlayıcı madde üreten şirket, Racistehan kimyasal ve patlayıcı maddeler üreten şirket ve diğer bazı şirketler patlayıcı madde temin etmek amacıyla IŞİD terör örgütü ile irtibat kurmuşlar.

İş Organizasyonu Araştırma Grubu, 2014 yılı Temmuz ayından Şubat ayına kadar IŞİD tarafından kullanılan 700’den fazla el bombasını tespit etti. El bombasında kullanılan maddelerin çoğunun ticareti ve satışı yasal ve bu maddeler silah dışında bazı araçların da yapımında kullanılıyor.

Yapılan bu araştırmaya göre; Hint Horşidi şirketi kasnak gibi bazı araçları ürettikten sonra, 2012 yılı Şubat ayında Türk şirketi olan Ilcı’ya gönderdi ve buna ilave olarak, Hint Haliç Petrol şirketi 2012 Aralık ayında ürettiği bir ürünü daha sonra Türk şirketi Dyno Nobel Nitromak’a göndermiş ve bu ürün patlayıcı madde yapımında da kullanıldığı belirtiliyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi kısa bir süre önce ülkedeki Müslüman alimlerden, Hintli gençlerin IŞİD terör örgütüne katılmasını engellemek için hükumet ile işbirliği yapmalarını istemişti.

Hint hükumeti IŞİD terör örgütünü ülkesi için büyük bir tehlike olarak görüyor ve bunların Pakistan üzerinden ülkeye ulaştığını iddia ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.