Hizbullah, BM Bildirisine Sert Tepki Gösterdi.

  • 31 Mart 2015
  • 734 kez görüntülendi.
Hizbullah, BM Bildirisine Sert Tepki Gösterdi.

Lübnan Hizbullah hareketi bir yazılı bir açıklama yaparak, Suriye’de Hizbullah tarafından insan haklarının ihlal edildiğini iddia eden BM İnsan Hakları kararnamesini kınayarak bu kararnamenin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün yayınlanan Lübnan Hizbullah hareketi bildirisinde, insan hakları konseyin siyasi kararının, ABD ve siyonistlerin bu uluslararası kurum üzerindeki tasallut ve kontrollerini gösterdiğini ve bunun için bu kurumun kararnamesinin meşru olmadığını ve geçersiz olduğunu bildirdi.

Bu kararnamenin tasvip olmasında bazı bölge ülkelerinin de elinin bulunmasının, Hizbullah’ın direnişteki önemli ve büyük rolünden onların ne kadar dehşete kapıldıklarını gösterdiğini bildiren Lübnan Hizbullah hareketi, bu gibi kararnamelerin Hizbullah’ı kendi direniş ve mücadelesinden vazgeçiremeyeceği gibi, hatta onun mücadele azmini daha da artıracağını ve bu yolda daha da kararlı kılacağını bildirdi.

Hizbullah bu bildiride ayrıca mevcut baskılar karşısında direnen bazı dost ve kardeş ülkelerin tutumundan dolayı da teşekkürlerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.