Hizbullah: Büyük Dönüş Filistin ülküsünün hala canlı olduğunu ispatladı

  • 31 Mart 2018
  • 1.002 kez görüntülendi.
Hizbullah: Büyük Dönüş Filistin ülküsünün hala canlı olduğunu ispatladı

Lübnan Hizbullah hareketi dün Cuma günü Filistinlilerin Gazze’de gerçekleştirdikleri “Büyük Dönüş” yürüyüşü ile ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan olayların Filistin ülküsünün hala canlı olduğunu, Filistin halkının her zaman kendi topraklarının özgürlüğü yolunda en değerli varlıklarını kurban vermeye hazır olduklarını ispatladığını belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre bu bağlamda dün akşam yayınlanan bildiride Hizbullah Filistin halkının cesaretini takdir ederek, mazlum Filistin halkı ve onların işgalcilere karşı cihadında zafere ulaşıncaya kadar yanlarında olduğuna vurgu yaptı.

Hizbullah Filistin halkının dünkü gösterisinin Gazze’deki en güzel hamaset ve fedakarlık görüntüsü olarak tabir ederek, Filistin halkının şehitlerin kanı ve düğümlenmiş yumrukları ve haykırışları ile Filistin ile ilgili kendi haklarının altını çizdiğini belirtti.

Hizbullah yürüyüş sırasında siyonist rejim askerlerinin saldırısı sonucu bazı gençlerin şehadetinden dolayı başsağlığı, yaralılara yüce Allah’tan acil şifalar diledi ve dünya özgürlükçülerinden özellikle de Arap ve müslüman halklardan bu konuda sorumluluk taşımalarını isteyip onları mazlum Filisitn halkına yardıma çağırdı.

Gazze’de Filistin sağlık bakanlığı yaptığı açıklamada dün siyonist işgalci askerlerin göstericilere saldırısı sonucu en azından 15 kişinin şehit olduğu 1100 kişinin de yaralandığını belirtti.

Gazze halkı dün 30 Mart “toprak günü” dolayısı ile düzenledikleri “Büyük Dönüş” protesto gösterisinde işgal toprakları ile ortak sınırlarda toplandılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.