Hizbullah Halk Protestolarının Çarpıtılması Konusunda Uyardı

  • 05 Kasım 2019
  • 519 kez görüntülendi.
Hizbullah Halk Protestolarının Çarpıtılması Konusunda Uyardı

 Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, bazı siyasi tarafların halk protestolarını suiistimal ettiği konusunda uyardı ve direnişin ülkenin istikrarını korumadaki gücünü ve kabiliyetini vurguladı.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş bugün, bazılarını tanıdığımız bazılarını ise tanımadığımız dostlarımız sayesinde daha da güçlü hale geldi ve hatta sıkıntı ve zorluklar çoğalsa bile hala lider bir rol oynuyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Siyonist düşmanının, Basra Körfezi’ndeki hain şeylerle birlikte direnişten intikam almak için pusuda beklediklerini çok iyi biliyoruz, ancak direnişin onların yanılsama ve inançlarından daha büyük ve daha güçlü olduğunu bilmeleri gerekiyor. Biz, özveri, cesaret ve kararlılıkla ülkeyi savunmaktan sorumluyuz ve ülkeyi tüm meydanlarda tehlikelere karşı korumaya hazırız.

Aslında uyardığımız şey, açık bir şekilde halkın içinde meydana geldi. Protestoculara, perde arkasında çabalarınızı bozmak ve haklı feryatlarınızdan yararlanmak isteyen ellerin var dedik. Bugün bazı siyasi partilerin daha önce gerçekleştiremedikleri hedeflerine ulaşmak için çabalarınızı kullanmaya çalıştığını görüyor musunuz?’

Seyyid Haşim Safiyuddin konuşmasının sonunda, halkın haklarını talep ettikleri protestoların mezhepçilik protestolarına dönüşmesi konusunda uyardı ve böylesi bir durumun, protestocuların ve aynı şekilde bütün Lübnan halkının haklı talepleri için bir tehdit sayıldığını vurguladı.

Lübnan Yüksek Şii İslam Konseyi Başkanı Abdül Emir Kaplan da konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Bazıları bu protestoları, amaçları ya da siyasi hesaplaşmaları doğrultusunda kullanmaya çalışıyor. Yurt içinde barış ve ulusal istikrarın yanı sıra ülkenin tüm kesimleri arasında birlik sağlanmasını istiyoruz.

Müslümanlarla Hristiyanlar arasında veya Şiiler ve Sünniler arasında mezhepsel bir kaosa asla sürüklenmeyeceğiz, çünkü bazıları protestoları bu yöne çekmeye çalışıyor ve bilinçsiz insanların ağzıyla sokaklarda bu tarz sloganlar attırıyorlar.’

Abdül Emir Kaplan konuşmasının sonunda şu soruyu sordu: ‘Nasıl oluyor da geçen hafa hükümetin devrilmesini ve istifa etmesini isteyen protestocular, bugün aynı hükümetin geri dönmesini istiyorlar, biz bu iki haftada neler olduğunu bilmiyoruz; ama bizim sorumluluğumuz ve görevimiz, halkı ve ülkeyi ve aynı şekilde ülke içindeki barışı korumak ve siyasi gerginliklerden uzak bir şekilde halkın haklarına ulaşmasını sağlamaya çalışmaktır.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.