Hizbullah Komutanlarından Hamiye’nin Siyonist Rejiminin Suriye’ye Karşı Hava Saldırısında Şehit Düştüğü Yalanlandı

  • 18 Mart 2017
  • 1.096 kez görüntülendi.
Hizbullah Komutanlarından Hamiye’nin Siyonist Rejiminin Suriye’ye Karşı Hava Saldırısında Şehit Düştüğü Yalanlandı

Siyonist haber kaynakları Cuma günü Siyonist İsrail rejimi savaş uçaklarının Suriye’yi hedef aldığını bildirdi. Haberin devamında Suriye ordusunun bu saldırıya karşı füze ile yanıt verdiği yer almaktadır.

Radyo İsrail’in bildirdiğine göre, Siyonist rejimin savaş uçakları Suriye’deki bir kaç bölgeyi hedef aldı. Söz konusu haber kaynağı savaş uçaklarından birinin Suriyeli güçler tarafından düşürüldüğüne değinmedi.

Ancak Suriye ordusu komutanlığı söz konusu saldırıdan bir kaç saat sonra yayınladığı bir bildiride iki İsrailli savaş uçağını hedef aldıklarını ve birini düşürdüklerini ve diğerine de füzeyi isabet ettirdiklerini ancak düşüremediklerini belirtti.

Bu kargaşa esnasında bazı Suriyeli muhalif medyalar söz konusu saldırılarda Hizbullah’ın tanınmış komutanlarından Bedi Cemil Hamiye’nin şehit edildiğini iddia ettiler.

Ancak el-Meyadin haber kanalı bu konuya tepki olarak, kesin kaynaklardan aktararak bu iddiayı reddetti ve Hamiye’nin Perşembe günü Kantire eyaletinde şehit düştüğünü, ve İsrail rejiminin saldırılarında şehit edilmediğini vurguladı.

Suriye ordusunun söylediğine göre, Cuma günü saat 2:40 sularında 4 İsrailli savaş uçağı Suriye hava sınırlarını el-Beric bölgesinde Lübnan toprakları sayesinde ihlal ederek, Humus’un doğusunda yer alan Tedmur yolundaki bir askeri birliği hedef aldı ve Suriye hava savunma sistemi karşılık vermeye başladı ve Siyonist rejimine ait olan savaş uçaklarından birini işgal edilmiş topraklar içinde düşürdü ve bir diğer savaş uçağını da hedef aldı ve diğer iki savaş uçağı kaçmak zorunda kaldı.

Suriye ordusu komutanlığı Siyonist İsrail rejiminin söz konusu hava saldırısının açıkça bu rejimin başta IŞİD terör örgütü olmak üzere terörist grupları desteklediğini gösterdiğini ve teröristlerin kaybettikleri morali yerine getirme yönünde ve Suriye Arap ordusunun terörist gruplara karşı zaferlerinin rengini azaltmak yönünde başarısız bir çaba olduğunu vurguladı.

Siyonist İsrail rejiminin Suriye hava sınırlarını ihlal etmesi ardından, Suriye Dışişleri Bakanı ayrı bir mektupta BM ve Güvenlik Şurasından, Siyonist rejimini Suriye hava sınırını ihlal ettiğinden dolayı kınamasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.