Hizbullah Sınıra Yerleştirdiği Tablonun Üzerine Siyonistleri Bu Kadar Korkutacak Ne Yazdı?

  • 06 Mart 2017
  • 1.004 kez görüntülendi.
Hizbullah Sınıra Yerleştirdiği Tablonun Üzerine Siyonistleri Bu Kadar Korkutacak Ne Yazdı?

Hizbullah tarafından Filistin sınırına konulan bir tablo, Siyonist Rejimin korkmasına ve öfkelenmesine neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde Lübnan Hizbullah’ı Filistin ile sınır bölgesi yakınlarına üzerinde Şehit Abbas Musevi, Ragıp Harb ve İmad Muğniye olmak üzere bu hareketin üç şehidinin resimlerinin göze çarptığı bir tablo yerleştirdi. Bu tabloda Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Siyonist Rejimin bir örümcek ağından daha zayıf olduğu ve bu şehitlerin intikamının alınacağı yönündeki sözlerine değiniliyordu. Siyonist Gazetelerden Yedioth Ahronoth yayınladığı bir yazıda bu konuya değinerek, Hizbullah’ın bu eylemi ile İsrail’e bir mesaj göndermeye çalıştığını yazdı.

Amerika dergilerinden Tower’de bu konuya değinerek şunları yazdı: “Geçtiğimiz günlerde İsrail ve Lübnan sınırına büyük bir tablo yerleştirildi ve Hizbullah liderlerinin öldürülmesinden dolayı İsrail’e misilleme tehdidinde bulunuldu. Bu tabloda “hesap kapanmadı” yazıyor ve bu yazının yanında 2008 yılında İsrail tarafından döşendiği ileri sürülen bombanın patlatılması sonucu öldürülen İmad Muğniye’nin ve Hamas liderlerinin resmi bulunuyor. Bu tabloda aynı zamanda Hizbullah’ın İran desteği ile İsrail’in kuzey köylerine nüfuz edebileceği yollar gösteriliyor.”

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah iki yıl önce, Hizbullah’ın İsrail’e bir sonraki saldırısının El-Celil ve hatta ötesini de kapsayacağını söyledi. Lübnan basını bu ayın başında Hizbullah’ın kuzey sınırında tüneller kazıdığını ve oyunun kurallarını değiştirecek silahlar elde ettiğini yazdı. İsrail askerleri Hizbullah’ın karadan ya da denizden nüfuz etme çabalarıyla mücadele etmek için stratejiler belirlemiş ve Hizbullah’ın İsrail’e girişini zorlaştıracak fiziki engeller oluşturmaya çalışmıştır.

İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, geçen yıl nisan ayında İsrail’in Hizbullah ile bir sonraki savaşının kapsamlı bir savaş olacağı ve ağır hasarlar meydana getireceği konusunda uyarmıştı. Yair Golan, Hizbullah’ın yaklaşık yüz elli bin füze ve rokete sahip olduğunu ve bunlardan bazılarının gelişmiş sistemlerle yönlendirildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.