Hizbullah Siyonistlerin Telefonlarına Siber Saldırı Düzenledi

  • 25 Şubat 2018
  • 1.137 kez görüntülendi.
Hizbullah Siyonistlerin Telefonlarına Siber Saldırı Düzenledi

İsrail Kanal 10 Televizyonu, Hizbullah’ın sosyal medyadaki faaliyetleriyle ilgili bir dosya haber hazırladı.

Haberde, Hizbullah’ın sosyal medya üzerinden İsraillilerin özel hayatına girdikleri belirtilerek özellikle Whatsapp üzerinden gönderilen mesajlarla İsraillilere ulaşıldığı ifade ediliyor.

Konunun uzmanlarından Tzivi Yahzakli, Hizbullah’ın İsrail geçmişte savaştığı diğer Arap düşmanlarından oldukça farklı olduğunu söylüyor. Doksanlı yıllarda dahi Hizbullah’ın İsrail’e karşı yaptığı her operasyonu kameraya aldığını belirten yazar, bazen operasyonun kameraya alınmasının operasyonun kendisinden daha önemli olduğunu belirtiyor.

Hizbullah’ın sosyal medyaya ve bilgi teknolojilerine önemli yatırımlar yaptığını söyleyen İsrailli uzman, başka ülkelerde benzeri bir durumun görülmediğine dikkat çekti.

İsrail ordusundaki askeri istihbarata bağlı bir birliğin internet savaşlarında etkin olduğunu belirten yazar, şöhreti nedeniyle bu birime binlerce İsraillinin katıldığını, bu birimin sanal alemde savunma ve saldırı alanında İsrail’e üstünlük sağlamak için çalıştığına dikkat çekti.

İsrail’in ayrıca liselerin ders müfredatına siber dünya ve sosyal medyayla ilgili dersler koyduğunu belirten yazar, buradaki hedefin İsrailli gençleri sanal dünyada İran ve Hizbullah’la meydana gelecek elektronik savaşa hazırlamak olduğunu kaydetti.

Bu arada Bar İlan Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Begin Sedat Araştırmalar Merkezi Psikolojik ve Teknolojik savaşı bölümü uzmanı Ron Şlayver, Hizbullah’ın İsrail’de karar alıcılar üzerinde baskı yaparak hedeflerine ulaşmaya çalıştığını söyledi.

İsrailli uzman, 1996 yılında İsrail’in Gazap üzümleri operasyonu adıyla başlattığı Hizbullah’ın Nisan savaşı adını verdiği savaşa ilişkin Lübnan’da hayatını kaybeden sivillerin görüntülerinin basına servis edilmesi üzerine savaşın sona erdiğini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.