Hizbullah ve Suriye Ordusu Kalamun’da 5 Noktayı Daha Temizledi

  • 11 Mayıs 2015
  • 721 kez görüntülendi.
Hizbullah ve Suriye Ordusu Kalamun’da 5 Noktayı Daha Temizledi

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Kalamun bölgesindeki ilerleyişini sürdüren Hizbullah ve Suriye ordusu bugün de Flita yamaçlarının doğu tarafındaki en yüksek tepesi olan Musa tepelerine tamamen hakim oldu.

1500 metre yüksekliğe sahip lan Musa tepelerinin çevresindeki her noktaya ve Lübnan içindeki Arsel tepelerine hakim konumda olmasından dolayı stratejik öneme sahip olduğu bildiriliyor.

Fars haber ajansına demeç veren Hizbullah’ın bir sahakomutanı, “Musa Tepelerinin kontrol altına alınması, Nusra teröristlerinin doğu yönünden Arsel tepeleriyle bağlantısının kesilmesi ve teröristlerin Flita ve Arsel tepelerindeki hareketliliğinin izlenmesi anlamına geliyor” dedi.

Hizbullah’ın saha komutanı, Hizbullah ve Suriye ordusunun Musa Tepelerinden başka bugün beş noktayı daha kontrol altına aldığını belirterek en az Musa Tepeleri kadar öneme sahip olan Cebel Baruh’un da ele geçirilen bu 5 noktadan biri olduğunu söyledi.

Silahlı grupların kamplarının bulunduğu Curud el-Cubba, Ras el-Ma’rra ve el-Muaysara ve el-Vatiye’nin de Hizbullah ve Suriye ordusunun kontrolüne geçtiği Ras el-Ma’rra’daki Nusra teröristlerinin karargahının hedef alınması sonucu tüm militanların öldürüldüğü bildirildi.

Nusra militanlarının, Hizbullah’ın ilerleyişini yavaşlatmak için bombalar yerleştirerek kaçtığı, Hizbullah’ın ise çok sayıda mayını ve bomba düzeneğini etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Suriye’nin Humus ve Şam kırsalı ile Lübnan sınırındaki geniş bir alanı kapsayan Kalamun dağları çatışan tüm taraflar açısından stratejik öneme sahip bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.