Hizbullah Yetkilisi: Filistin Direnişi Bugün Daha Güçlü

  • 20 Ocak 2018
  • 865 kez görüntülendi.
Hizbullah Yetkilisi: Filistin Direnişi Bugün Daha Güçlü

Lübnan Hizbullahı üst düzey üyesi yaptığı açıklamada; İsrail 2007 yılındaki savaşta Filistin direnişini bitirebileceğini düşündü ancak başarısız oldu ve eğer yeni bir savaş başlatacak olursa, bu onlar için çok vahim sonuçlara neden olacaktır dedi.

Gazze’de 7 Aralık 2008’de başlayan ve 17 Ocak 2009’da Filistinli güçlerin güçlü direnişiyle sona eren 22 günlük savaş adil bir savaş değildi, bu nedenle 19 Ocak Cuma günü “Gazze günü” ilan edildi, konuyla ilgili Tesnim Haber Ajansı Lübnan Hizbullahı Filistin konusu sorumlusu Hasan Haballah ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Hasan Haballah Filistin direnişinin 22 günlük savaşta Siyonistlere karşı elde ettiği kazanımlarla ilgili olarak şunları söyledi: Gazze Şeridi bugüne kadar 3 büyük savaş atlattı; birincisi 2008 yılındaki savaştı, bu savaşta İsrail 22 günde Filistin direnişini kırabileceğini sanıyordu ancak başarısız oldu ve hedefine ulaşamadı. Savaşta Filistin direniş örgütleri de Siyonistlere çok sayıda darbe vurdu. Filistin direnişi Siyonistlerle yapılan bu savaştan sonra daha da güçlendi. Bugün ise her zamankinden daha güçlü durumdalar.

Haballah açıklamalarının devamında, Siyonistlerce Filistin direnişine yeni bir saldırı yapma ihtimali ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: İsrail direnişe karşı bir savaş başlatmayı düşünmüyor çünkü hedeflerine ulaşabilecek güce sahip değil. İsrail sadece alçalmak isterse ya da savaş meydanını doğru tahlil etmezse savaşa girecektir. Eğer İsrail yeni bir savaş başlatacak olursa, kendi durumunu daha vahim bir hale getirecektir ve savaş İsrail için çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Bunu söyleyen sadece ben değilim, bunu İsrailliler medyada, siyasi arenada ve birçok alanda sürekli dile getiriyorlar. İsrail geçmişte de hedeflerini gerçekleştirecek güce sahip değildi ve şuan ise asla gerçekleştiremez.

Lübnan Hizbullahı üst düzey yetkilisi daha sonra, Trump’ın Kudüs karşıtı kararının ardından Filistin konusunda İslam Dünyası’nın birlik olmasının gerekliliği ile ilgili olarak şunları söyledi: Bu durum dikkatle incelenmelidir. Çünkü Trump’ın kararı ilk aşamada Filistinlilerin birlik olmasına ve müzakerenin bir kenara bırakılmasına neden oldu. Şuanda Filistinli gruplar her zamankinden daha fazla birbirlerine yaklaştılar, bununla birlikte her ne kadar Trump’ın bu kararı zalimce ve küstahça olsa da ancak Filistinlerin birliğine ve işgalcilere karşı verilen mücadeleye olumlu bir katkı sağladı. İslam Dünyası ile ilgili olarak ise şunu söylemeliyim ki, kavim savaşları ya da aşiret savaşları veya mezhep savaşları ve … bunların amacı İslam ümmeti arasında ayrılık çıkarmak ve onların Filistin konusundan uzak durmalarını sağlamaktı. Trump’ın bu kararı Arap ve İslam ülkeleri arasında vahdet oluşmasına neden oldu ve bazı ülkeler güç kazanmak için kendilerini İsrail ve Amerika’ya sattı ve onları İran Şahı’nınki gibi bir son bekliyor, bizim de bu kişilerden herhangi bir beklentimiz yok.

Hasan Haballah son olarak Lübnan Başbakanı Sait Hariri’nin Lübnan direnişi ve İran’ı destekleme tutumunu değiştirmesi ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: O, bugün olayları olduğu gibi görmektedir ve O’nun son tutumu da gerçekçiydi. Hariri, direnişin; Lübnan’ın, bölgenin ve Müslümanların korunmasındaki rolünün farkına vardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.