Hizbullah yetkilisi: İran halkı direniş örneğidir

  • 11 Ağustos 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Hizbullah yetkilisi: İran halkı direniş örneğidir

Lübnan Hizbullah Hareketi’nin Tahran Ofisi yetkililerinden Ali Tufeyli, 33 günlük savaşın ardından direnişin zafer sürecinin başladığını ve İslam İnkılabı’nın bölgede direniş cephesinin elde ettikleri zaferlerin kaynağı sayıldığını vurguladı.

Hizbullah’ın Tahran’daki Propaganda İşlerinden Sorumlu Yetkilisi Ali Tufeyli, Tahran Cuma Namazı hutbeleri öncesinde 33 günlük savaşta Hizbullah’ın elde ettiği zaferin yıldönümü dolaysıyla yaptığı konuşmada, Siyonist rejime karşı İslami direniş savaşının sonuçlarından İslam Cumhuriyeti Kurcusu Rahmetli İmam Humeyni’nin yeniden ihya ettiği yüce İslam dininin akidevi ve fikri ülkülerine bağlılık olduğunu vurguladı.

Tufeyli ayrıca, 33 günlük savaşı, uluslararası bir savaş olarak niteleyerek, birçok Arap ülkenin bu savaşta Hizbullah’a karşı İsrail rejimini fonladığını kaydetti.

Hizbullah’ın kararlı inanç ve güçlü iman ve İran’ın desteğiyle herkesin karşısında durup, zafer elde ettiğini hatırlatan yetkili, 33 günlük savaşını, Siyonist rejim için acı bir yenilgi olarak niteledi, Hizbullah bu zaferle İsrail’in yok edilmesinin slogan olmadığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Hizbullah’ın Tahran yetkilisi ayrıca, Hizbulah’ın başarılarını İslam İnkılabı Rehberi ve Rahmeti İmam Humeyni’nin yolunu izlemek sayesinde elde ettiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.