Hizbullah’ın Seçkin Birlikleri Kalamun’da

  • 12 Mayıs 2015
  • 1.129 kez görüntülendi.
Hizbullah’ın Seçkin Birlikleri Kalamun’da

en-Nahar gazetesi, bir saha komutanına dayandırdığı haberinde, Hizbullah’ın bölgeye büyük bir sayı ile değil, az, ama seçkin bir ekiple geldiğini, oradaki toplam askerinin 2500’ü bulmadığını aktardı.
Cisr eş-Şuğur, Vatan Hastanesi ve Kalamun’da son birkaç gündür yaşananlar hakkında alınan bilgiler;

Suriye Ordusu Cisr eş-Şuğur’ın Kapısına Dayandı

Suriye’nin kuzeyindeki İdlip iline bağlı Cisr eş-Şuğur etrafında bir kaç gündür yaşanan sert çatışmalar sonrasında ordu kente ulaşan ana yolları ele geçirdi.

Ordunun kenti geri almak için bir plan hazırladığına dikkat çeken el-Vatan gazetesi, planın hâlâ uygulamaya konmadığını, yaşanan bütün çatışmaların sadece ön hazırlıktan ibaret olduğunu kaydetti.

Her an Cisr eş-Şuğur’u geri alma operasyonuna başlayabileceği bildirilen ordunun, kentte bulunan sivillere, terörist grupların olduğu yerlerden uzak durmaları yönünde bildiriler attığı gelen haberler arasında.

Dün, yine Cisr eş-Şuğur’daki terörist çeteler tarafından kuşatma altında tutulan Vatan Hastanesi çevresinde sıcak saatler yaşanmıştı. Nitekim, bir intiharcının kullandığı bomba yüklü bir araç hastaneye yaklaşıp kendini patlatmaya çalıştı. Lakin hastanede bulunan askerler, güvenli bir mesafede arabayı bir roketle havaya uçurmayı başardılar. Bununla birlikte, hazırlıklı bulunan Nusra ve “Fetih Ordusu” örgütleri militanları, çatışma ortamından faydalanıp ilerlemeye çalıştılar. Ancak ordunun hazırlıklı oluşu Nusra teröristleri için sürpriz oldu ve daha fazla yer ele geçirmek yerine ellerindeki bölgenin de bir kısmını kaybettiler.

Hizbullah’ın Seçkin Birlikleri Kalamun’da

Öbür yandan, Kalamun’da ordu ve Hizbullah savaşçılarının kontrol altına aldıkları bölgenin 45 km kareye ulaştığı belirtildi.

en-Nahar gazetesi, bir saha komutanına dayandırdığı haberinde, Hizbullah’ın bölgeye büyük bir sayı ile değil, az, ama seçkin bir ekiple geldiğini, oradaki toplam askerinin 2500’ü bulmadığını aktardı. Gazete, Hizbullah’ın henüz asıl operasyona başlamadığını, fakat bugün ya da yarın başlayabileceğine dair veriler olduğunu yazdı.

Es-Sefir gazetesi ise Nusra’nın Kalamun sorumlusu Ebu Malik et-Telli’nin IŞİD’den yardım istediğini açıkladı. Assal el-Verd’e bağlı dağlık tepelerde mevzilenen et-Telli’nin IŞİD’e “Ayrılığı bırakıp İslam bayrağı altında birleşme” çağrısı yaptığını aktaran gazete, IŞİD’in çağrıya olumlu bir yanıt verdiğini bölgeye girmeleri için militanlarına yardım edilmesini talep ettiğini ifade etti.

Kalamun meselesinin Suriye’deki silahlı örgütler için ve onların uluslararası destekçileri için büyük bir önem arz ettiğini söyleyen el-Ahbar gazetesi ise son bir kaç günde yapılan harekatın Şam-Beyrut yolunu güvene alarak, hedefine ulaştığını söyledi. 8 mart İttifakı’nda bir sorumluya dayandırdığı haberinde el-Ahbar, Suriye ordusunun bir süre önce Zebedani beldesinin Tufayl ve Assal el-Verd dağlık tepeleriyle iletişimini kestiğini, teröristlerin Lübnan’ın Yabus ve Kfeyr Yabus adlı iki şehrinde konuşlanan hazır hücreler vasıtasıyla Şam – Beyrut yolunu kesme planlarının ise Hizbullah’ın Biytel etrafında yaptığı seri operasyonla suya düştüğünü kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.