Hizbullah’tan, Bahreyn’e Kınama

  • 14 Eylül 2020
  • 735 kez görüntülendi.
Hizbullah’tan, Bahreyn’e Kınama
Hizbullah Hareketi yaptığı açıklamada, Bahreyn ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusundaki anlaşmayı kınadı ve bunu büyük bir ihanet ve Filistin’e arkadan vurulan bir hançer olarak nitelendirdi.
Hizbullah Hareketi, Cumartesi öğleden sonra yaptığı açıklamada, “Hareket, Bahreyn’deki iktidar rejiminin işgalci İsrail rejimiyle ilişkileri normalleştirme adımını ve siyonist rejimle ilişkileri normalleştiren diğer adımları ‘şiddetle’ kınıyor.” diye belirtti.
Hizbullah, anlaşmanın neden açıklandığını açıklayarak, “Bahreyn rejimi, düşmanla olan gizli ilişkilerini aleni ilişkilere dönüştürerek, paralı rejimler arasındaki ilişkileri değiştirmek için bu adımı atıyor.” dedi.
El-Ahd haber sitesine göre Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, “Bu zalim hükümdarlar tarafından [Tel Aviv rejimi ile ilişkileri normalleştirmek için] açıklanan ve teşvik edilen tüm gerekçeler, büyük bir ihanet ve Filistin halkının sırtından vurulan bir hançerdir ve bunlar İslam ümmetinin adil meselerini açıklayamaz.” denildi.
Hizbullah, “Bu ihanetlerin cevabı, özgür milletlerin, Filistin direniş hareketlerinin ve bölgedeki diğer direniş gruplarının eliyle olacaktır.” açıklamasında bulundu.
Hizbullah İslami Direniş Hareketi, “Direniş tüm Filistin topraklarını kurtarmakla yükümlüdür ve işgalci rejimle ilişkilerin normalleşmesini ve işbirliğini reddeder.” diye belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü twitter üzerinden, Bahreyn ve Siyonist rejimin ikili ilişkileri normalleştirmeyi kabul ettiğini bildirerek, bu bağlamda üçlü ortak bir bildiri yayınlandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.