Hizbullah’tan Siyonist rejim uşağının serbest bırakılmasına tepki

  • 17 Mart 2020
  • 514 kez görüntülendi.
Hizbullah’tan Siyonist rejim uşağının serbest bırakılmasına tepki

Lübnan Hizbullah hareketi yayınladığı bildiride Lübnan askeri mahkemesinin Siyonist rejim uşağı Amir Elfahuri’yi serbest bırakma kararına itiraz ederek, söz konusu kararın Amerika’nın baskıları ve tehditleri altında gerçekleştiğini duyurdu.

El-meyadinin bildirdiğine göre Lübnan Hizbullah’ının yayınladığı bildiride, Amerika’nın baskılarının maalesef sonuç verdiği ve Lübnan askeri mahkemesinin yanlış bir karara imza atarak Elhayyam kasabını serbest bıraktığına vurgu yapıldı.

Bildiride ayrıca şu ifadelere yer verildi: Lübnan askeri mahkeme başkanı ve beraberindeki heyet, Amerika’nın baskılarına boyun eğeceğine, görevlerinden istifa etmeleri gerekirdi.

Lübnan askeri mahkemesi, Pazartesi günü Elhayyam kasabı olarak ün yapan Siyonist rejim uşağı Amir İlyas Elfahuri’nin serbest bırakılması yönünde karar vermişti.

Lübnan güneyindeki Elhayyam hapishanedeki tutukluları katletmesi ve işkence uygulaması dolayısıyla Elhayyam Kasabı olarak ün yapan Elfahuri 2018’in Eylül ayında gözaltına alınırken, yapılan soruşturmalarda Siyonist rejimle işbirliği yaptığına itiraf etmişti.

Elfahuri 2000 yılında işgal altındaki Filistin topraklarına giderek, İsrail pasaportu alırken daha sonra Amerika’ya giderek, Amerika vatandaşlığını almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.