Hizbullah’tan Suudi Arabistan’a İsrail’e yakınlaşma tepkisi

  • 25 Temmuz 2016
  • 756 kez görüntülendi.
Hizbullah’tan Suudi Arabistan’a İsrail’e yakınlaşma tepkisi

Lübnan Hizbullah hareketi, Suudi Arabistan’ın Siyonist düşman ile ilişkilerini normalleştirme çabalarını, Filistin, Kudüs ve Haremeyn-i Şerifeyn’e yönelik bir cinayet olarak nitelendiriyor.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Nebil Kavuk bu bağlamda dün yaptığı bir açıklamada, Suudi Arabistan’ın İsrail ile ilişkilerini normalleştirme sürecini ileriye götürmeye yönelik girişimi ve bu rejimin elebaşlarıyla sık sık bir araya gelmesini, Filistin, Kudüs ve Haremeyn-i Şerifeyn’e karşı işlenmiş bir cinayet olarak niteledi, Arap Liderler Zirvesi tarafından bu ülkenin kınanmasını istedi.

Kavuk, Suudi Arabistan’ın İsrail’le yakınlaşma ve müzakere yapma suretiyle Araplık ve İslam’ı hedef aldığı uyarısında bulundu, bu yakınlaşmanın Araplık için zilletten başka bir şey getirmeyeceğini vurguladı.

Hizbullah yetkilisi ayrıca, Temmuz 2006’ta direnişin elde ettiği zaferin Araplar için onur ve izzet kazandırdığını belirtti.

Lübnan parlamentosundaki Sadakat Fraksiyonu Başkanı Muhammed Rad da, bölge yöneticilerinin Siyonist rejim ile her türlü ilişkisini onur kırıcı olarak niteledi.

Son sıralarda Suudi bir generalin, Tel aviv’de işgal rejimi yetkilileriyle görüştüğü haberi, işgal basınında yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.