Hollanda, İran’a teknolojiyi taşımaya ve yatırım yapmaya hazır

  • 06 Aralık 2015
  • 901 kez görüntülendi.
Hollanda, İran’a teknolojiyi taşımaya ve yatırım yapmaya hazır

İran Ekonomi Bakanı Tayyipniya Hollandalı mevkidaşı ile görüşmesinde, Hollanda’nın İran’a teknoloji taşıma ve yatırım yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Görüşmede Ali Tayyipniya “İran, ekonomi ilişkilerin geliştirilmesi yolunda Hollanda ve AB’ye özel bir önem veriyor.” dedi.

Tayyipniya, iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde gelişme gösterecek alanların, tarım, havacılık, taşımacılık ve su kaynaklarının yönetilmesi olduğunu da bildirdi.

Yabancı yatırımları desteklemek ve teşvik etmek için en ileri yasalara sahip olduklarının da altını çizen Tayyipniya, yatırımlar ve deneyimler konusunda ilişkilerin geliştirilmesi için bazı araç gereçlere ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, “Bunlardan en önemlisi, bankacılık ilişkilerinin başlaması, sigorta şirketleri arasında ilişkilerin sağlanması ve iki ülke arasında köklü anlaşmaların yapılmasıdır” diye konuştu.

Vergi, gümrük ve yatırım ile ilgili anlaşmaların köklü anlaşmalar olduğuna da işaret eden Tayyipniya “Tüm bu alanların sorumluluğu ekonomi Bakanlığındadır. Biz ilişkilerin yeniden başlamasına hazırız” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.