Hoşru: Amerika yaptırımları dünya ticaret düzenini bozmuştur

  • 02 Kasım 2018
  • 1.335 kez görüntülendi.
Hoşru: Amerika yaptırımları dünya ticaret düzenini bozmuştur

İran İslam cumhuriyetinin BM daimi temsilcisi dün yaptığı açıklamada, Amerika’nın tek yanlı yaptırımlarının dünya ticaret düzeninin bozduğunu söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Golamali Hoşru BM’in, Amerika’nın Küba’ya yönelik tek taraflı yaptırımlarına son verilmesine dair bildiri taslağının incelendiği genel kurulunda, İran’ın Küba halkı ve hükümetine Amerika’nın illegal tek yanlı yaptırımları karşısında destek verdiğini bir kez daha belirtti.
Hoşru soğuk savaş dönemindeki çürümüş siyasetlerini izleyen Amerika’nın özellikle yeni hükümetinin tek yanlı yaptırımlar uygulamadaki inat ve çılgınlığının Küba’da çeşitli ekonomi sektörlerine büyük hasarlara neden olduğunu belirtti.
Hoşru ayrıca Amerika’nın İran’a karşı özellikle eşsiz ekonomi yaptırımları olmak üzere 40 yıldan beri düşmanca tutumuna da değinerek, Amerika’nın kendi hedeflerine ulaşmak için yaptırım uygulamaya, bir araç gibi kullanmaya bağımlı olduğunu söyledi.
İran’ın BM daimi temsilcisi sözlerinin devamında Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmadan çekilmesinin 2231 sayılı BMGK kararının ihlali olduğuna işaretle, Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmadan çekilmesinin, dünya sahnesinde sözüne güvenilmez bir oyuncu olduğunun en bariz örneği olduğunu belirtti.
BM genel kurulu dün onayladığı bildiri ile Amerika’nın Küba’ya yönelik tek yanlı yaptırımlarının son bulmasını onayladı.
Bildiri sadece Amerika ve Siyonist rejimin hayır oyuna karşı 189 evet oy ile onaylandı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.