Hoşru: Arabistan tarihin en büyük çocuk katilidir

  • 01 Kasım 2017
  • 1.002 kez görüntülendi.
Hoşru: Arabistan tarihin en büyük çocuk katilidir

İran İslam Cumhuriyetinin BM’deki daimi temsilcisi büyükelçi Gulamali Hoşru, BM güvenlik konseyinin toplantısında yaptığı açıklamada Arabistan’ın Yemen’de cinayetlerinin daha çok mazlum çocuklar üzerinde olduğu bütün herkesin dikkatini çekmiştir’ dedi.

Hoşru, BM genel sekreterinin çocuklar ve dünyada silahlı çatışmalar hakkındaki son raporunu kanıt göstererek, ”Suudi rejiminin Yemen’deki cinayetlerinin, daha ziyade çocuklar üzerinde odaklandığını söyledi.

Hoşru, Suudi rejimi koalisyonunun Yemen’de özellikle de çocuklara yönelik işledikleri cinayetlerden dolayı adının  önce BM’de çocuk haklarını ihlal eden listede yer aldığını ama daha sonra  Suudi rejiminin tehdit ve baskısından dolayı sözkonusu kara listeden çıkarıldığını hatırlatarak, ”bu tür çifte siyasetler özellikle de beşeriyetin en hassas kesimi olan çocuklar için çok büyük hıyanettir ve BM raporlarının da soru ve kuşku altına alınmasına neden olmuştur’ dedi.

Gulamali Hoşru, konuşmasının ayrı bir yerinde, İsrail ordusu tarafından  zindanlarda tutulan Filistinli esirlerin 444 kadarının çocuk olduğunu belirterek, ”dünyanın 20 eylül tarihinde  İsrail ordusunun yere düşen 16 yaşındaki yaralı Filistinli bir genci nasıl hedef aldığını gördüğünü ve bu cinayetin siyonist rejimin cinayetlerinin yalnızca bir örneği olduğunu belirterek, ırkçı İsrail rejiminin Filistinlilere karşı  benzeri cinayetler ve suçlar işlediğini söyledi.

İranlı yetkili, terör rejimi İsrail’in bu cinayetlere rağmen isminin BM çocuk haklarını ihlal eden listeye girmediğini belirterek bu durumun esef verici olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.