Hoşru: Filistinli ve Yemenli çocukları öldürmeyi durdurun

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.577 kez görüntülendi.
Hoşru: Filistinli ve Yemenli çocukları öldürmeyi durdurun

İran İslam Cumhuriyeti’nin BM’deki daimi temsilcisi Galumali Hoşru, BM Güvenlik Konseyi’nin dün ‘silahlı düşmanlıklarda çocukların durumu’ başlıklı oturumda Filistin ve Yemenli çocukların katliamının durdurulmasını istedi.

İRNA’nın haberine göre, Hoşru, terör rejimi İsrail’in geçmişte olduğu gibi Filistinli çocuklara öldürmeye devam ettiği ve maalesef BM genel sekreterinin çocukların haklarının çiğnenmesi listesinde terör rejimi İsrail’in yer almadığını söyledi.

Hoşru, siyonist İsrail’in son aylarda Gazze’de ‘Büyük Geri Dönüş Hareketi’nde Filistinli çocuklara yönelik savaş suçlarına da işaretle, ‘ ırkçı İsrail, dünyada çocuk katili sıralamasında birincidir ve genel sekreter bu rejimin adına raporunda yer vermelidir’ dedi.

İran’ın BM daimi temsilcisi, Suudi rejimi ve Bahreyn tarafından Yemenli çocukların öldürülmesine de temasla, ”Yemenli çocukların vahim durumu ancak Filistinli çocuklarla mukayese edilebilir’ dedi.

İranlı yetkili, BM genel sekreterinin silahlı düşmanlıklarda çocukların öldürülmesinin artığına dair rapora temasla, ”bu sürecin durması gerektiği’ni belirti ve ”bu uluslararası kuruluş(BM), Filistin, Yemen ve dünyanın diğer yerlerinde çocukların öldürülmesinin durdurulması için üzerine düşen görevi yerine getirmelidir’ dedi.

Hoşru, ‘eğer bu süreç durdurulmazsa, dünya gelecekte, silahlı çatışmalar ve çocukların öldürülmesinin daha da artacağına şahit olacaktır’ dedi.

BM Güvenlik Konseyi, pazar günü silahlı çatışmalarda çocuk haklarının çiğnenmesinin önlenmesiyle ilgili bildiriyi onayladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.