Hoşru: ISA yasasının uzatılması nükleer anlaşma ihlalidir

  • 10 Aralık 2016
  • 936 kez görüntülendi.
Hoşru: ISA yasasının uzatılması nükleer anlaşma ihlalidir

İran’ın BM’deki daimi temsilcisi Gulamali Hoşru ve BM Genel Sekreteri adayı Antonio Guterres arasında gerçekleşen görüşmede, gündeme dair konular ele alındı.

İran’ın BM’deki daimi temsilcisi Gulamali Hoşru, BM Genel Sekreteri adayı Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede, Ortadoğu’da tırmanan terörizmin kaynağının gericilik olduğunu ifade ederek, bölgenin huzur ve sukünete kavuşabilmesi için İran’ın var gücüyle BM kurulu ile çalışmaya hazırlıklı olduğunu belirtti.

Nükleer anlaşmanın İran ve Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri arasında gerçekleşen uzun ve yoğun müzakerelerin ardından elde edildiğini hatırlatan Hoşru, bunun için hem bütün taraflar ve hem de Birleşmiş Milletler üyelerinin bu anlaşmayı uygulaması ve koruması gerektiğini vurguladı.

İranlı yetkili, ABD tarafından ISA yasasının uzatılmasının nükleer anlaşmanın ihlali olduğunu kaydederek, ABD’nin sergilediği bu yaklaşımın nükleer anlaşma, uluslararsı kurallar ve verdiği taahhütlerine aykırı olduğunun altını çizdi.

İran’ın BM’deki daimi temsilcisi, BM Genel Sekreteri adayı Antonio Guterres’in bütün taraflardan nükleer anlaşma konusundaki taahhütlerine bağlı kalmalarını tavsiye etmesini istedi.

Antonio Guterres da bu görüşmede, İran’ın eski tarih, kültür ve uygarlığa sahip olduğunu ve bu ülkenin uluslararası toplumda ve özellikle de Ortadoğu’da önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.