Hoşru: Myanmarlı müslümanlar aşırıcılığın kurbanıdırlar

  • 08 Eylül 2017
  • 1.145 kez görüntülendi.
Hoşru: Myanmarlı müslümanlar aşırıcılığın kurbanıdırlar

İslami İran’ın BM’deki daimi temsilcisi Gulamali Hoşru, ‘barış kültürü’nün BM bildirgesinin özü olduğunu ve bundan dolayı bu amacın BM’nin asıl faaliyet konusu olması gerektiğini söyledi.

Hoşru, dün BM’nin ‘Barış Kültürü’ konulu oturumunda yaptığı konuşmada, BM’nin beşeriyetin savaşlardan ve güvensizlikten kurtulması için kurulduğunu belirterek, bu doğrultuda BM’nin her türlü aşırıcılığa karşı  Barış Kültürü’nü yerleştirmek için her türlü araçtan yararlanması gerektiğini söyledi.

İranlı yetkili, diploması ve müzakere yerine  yaptırım ve tehdit dilini kullananların gerçekte aşırıcılık ve sultacılık kültürünü takviye ettiklerini belirterek, onların uygulamaları ve söylemleriyle  gerçekte ”Barış Kültürü’nün kökünü kuruttuklarını söyledi.

Hoşru, Ortadoğu bölgesinin ölümcül gelişmiş silahların merkezine dönüştürüldüğünü belirterek, ”bu silahların her birinin ölümlere ve yaralanmalara neden olduğunu’ söyledi.

İranlı yetkili, Myanmar’da müslümanlara yönelik Budistlerin ve ordunun cinayetini kınayarak, Myanmarlı müslümanların aşırıcılığın kurbanı olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.