Hoşru: Tahran terör saldırıları Arabistan’ın IŞİD ideolojisinin ihraç edilmesine yönelik çabaları

  • 09 Haziran 2017
  • 1.008 kez görüntülendi.
Hoşru: Tahran terör saldırıları Arabistan’ın IŞİD ideolojisinin ihraç edilmesine yönelik çabaları

İranın BM’deki daimi temsilcisi 17 vatandaşın şehit düşmesi ve onlarcasının yaralanmasına neden olan Tahrandaki terör saldırılarının Arabistan’ın tekfirci IŞİD ve Elkaide terör örgütlerinin ideolojisinin ihracı yönündeki çabalarının yansıması olduğunu belirtti.

Golamali Hoşru dün gece güvenlik konseyi ve BM genel sekreterine gönderdiği itiraz içerikli mektubunda, Suudi Arabistan’ın tahrik edici ve sorumsuzca siyasetlerinin BM bildirgesinin hedefleri ve usülüne aykırı olduğunu belirtti.

İran’ın BM’deki daimi temsilcisi Arabistan’ın girişimlerine değindiği önceki mektubuna işaret eden Hoşru, Tahran terör saldırılarının, Arabistan savunma bakanının 2 mayıs tarihinde İran’la görüşmeleri reddederek tehdit edici açıklamasında, Riyad’ın savaşı İran topraklarının içine çekmeyi hedeflemesi üzerine gerçekleştiğini vurguladı.

Hoşru 4 mayıs tarihinde BM genel sekreteri ve güvenlik konseyi başkanına yazdığı mektupta, Muhammed bin Salmanın İran’a karşı düşmanca açıklamasının İran’a karşı açık bir şekilde tehdit sayılıp BM bildirgesinin 2. maddesinin 4. bendinin açık ihlali olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.