Hoşru: Uluslararası toplum ABD’nin başına buyruk siyasetleri karşısında durmalıdır

  • 17 Kasım 2018
  • 1.157 kez görüntülendi.
Hoşru: Uluslararası toplum ABD’nin başına buyruk siyasetleri karşısında durmalıdır

İran’ın BM daimi temsilcisi Gulamali Hoşru, dün BM Genel Sekreteri ile görüşmesinde, uluslararası toplumun ABD’nin kanundışı ve başına buyruk siyasetleri karşısında direnmesi gerektiğini söyledi.

BM Daimi Temsilciliği görevi sona eren Hoşru, BM. Genel Sekreteri Antonio Gueterrs ile veda görüşmesi için bir araya geldi.

Hoşru, Amerika’nın Kapsamlı Ortak Eylem Planından (KOEP) tek taraflı çıkarak ve diğer ülkeleri İran ile işbirliği için tehdit ettiğini belirterek, ‘’BM tarihinde, Güvenlik Konseyine üye bir ülkenin diğer BM üyelerini konseyin kararına uydukları için cezalandırılması görülmemiş bir olaydır. Uluslararası camia bu kanun ötesi olay karşısında durmalıdır.’’ dedi.

Hoşru, Suudilerin Yemen’deki saldırılarının insani facia olduğunu belirterek, savaşın son bulması ve siyasi görüşmelerin başlamasını istedi.

Sözkonusu görüşmede Gueterres de, dünya sorunları karşısında çoğulculuğa vurgu yaparak, Yemen savaşının bir an evvel son bulmasını temenni etti. Hoşru görüşmede, İslami Şura Meclisinde onaylanan emeklilik kanunu çerçevesinde BM’deki memuriyetinin son bulduğunu belirtti.

Hoşru görüşmede Guterres’e, İranlı halı ustaları tarafından elde dokunan bir tabloyu hediye etti. Hediyeyi alan BM genel sekreteri, tablonun İran kültürünün ne kadar tarihi olduğunu gösterdiğini belirterek, İran’ın şiir, mimari, resim ve elhalıcılığı alanındaki sanatını takdir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.