Hoşru: Yaptırımların uzatılması nükleer anlaşmanın ihlalidir

  • 13 Aralık 2016
  • 954 kez görüntülendi.
Hoşru: Yaptırımların uzatılması nükleer anlaşmanın ihlalidir

İran’ın BM Daimi Temsilcisi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın yıllık raporunun inceleme oturumunda ABD tarafından yaptırımların uzatılmasını kınadı.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın yıllık raporunun incelenmesi amacıyla toplanan Genel Kurul’un oturumunda, “Nükleer anlaşmanın tüm taraflarının İran’ın bu anlaşmadaki tüm yükümlülüklerini tamamen yerine getirdiğini onayladığı bu durumda, anlaşmanın diğer taraflarının da sorumluluklarına uymaları ve hiçbir şekilde bunlara aykırı bir davranışta bulunmamaları bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Hoşru, sözlerine bunları da ekledi: ABD’nin son olarak İran’a karşı yaptırımların uzatılması kararını alması net bir şekilde nükleer anlaşmanın ihlalidir ve bu ülkenin bu konuda oluşan tüm kaygıların giderilmesi için çaba harcamasını istiyoruz.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi ayrıca, “İran, nükleer anlaşmaya çok taraflı bir belge olarak bağlı kalacağını açıkladı, ancak bu anlaşmanın devam edilmesi için bir tek İran değil tüm tarafların buna uyması gerekir” diye konuştu.

Hoşru, Atom Enerjisi Ajansı’nın tüzüğüne işaret ederek,  bu ajansın asıl görevinin ülkelerin nükleer enerjinin barışçıl şekilde kullanmalarına yardım etmesi olduğunu bildirdi ve bu konuda daha aktif bir rol üstlenmesini istedi.

Bu oturumda Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın Genel Müdürü Amano, ajansın son bir yıl içerisindeki faaliyetleriyle ilgili bir rapor sundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.