Hoşru: Yemen’de görüşme ve ateşkes İran’ın isteğidir

  • 15 Aralık 2017
  • 1.131 kez görüntülendi.
Hoşru: Yemen’de görüşme ve ateşkes İran’ın isteğidir
İran’ın BM daimi temsilcisi Gholamali Hoşru, Amerika’nın BM daimi temsilcisinin İran aleyhindeki gösterisinin amacını, Kudüs’ü Siyonist rejimin başkenti olarak tanımasından dünya kamuoyunun dikkatlerini saptırmak olduğunu söyledi.

Amerika’nın daimi temsilcisi Nikki Haley’in İran’ın Yemen’e füze verdiği iddiası ile ilgili açıklamada bulunan Hoşru, ‘’Bu iddialar, onların Yemenli kadın ve çocukları öldürmek için Arabistan’a verdikleri silahları ört bas etmek için yapılmaktadır’’ dedi.

Heley, İran’ın davranışlarının her gün kötüye gittiğini iddia ederek, arkasındaki füze kalıntısına işaretle bunun İran’da yapılan füzelere benzediğini söyledi.

Hoşru, ‘’Yemen milleti zorbalıklar ve bombalamalar karşısında direnmektedir ve Amerikan elçisinin sözleri içi boş ve manasızdır. İran’ın Yemen’de yaptıkları bu ucuz sözlerle ilgisi yoktur. İran’ın Yemen ile ilgili tutumu diyalog, barış ve Yemen’in bombalamasına karşı olmaktır. Yemen’de bir insani kriz yaşanmakta, o ülkeye insani yardımlar gönderilmeli ve bombalamalar kesilmelidir’’ dedi.

”Amerika’nın Arabistan’a silah satışını durdurması gerekir” diyen Hoşru, ‘’Amerika silah satışından elde ettiği menfaatleri uğruna Yemenli çocukların hayatları ile oynamaktadır’’ dedi.

Trump’ın başkan olduktan sonra ilk yurt dışı ziyaretini Arabistan’a yaptığı esnada taraflar arasında 460 milyar dolarlık silah alım anlaşması imzalandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.