HRW: Arabistan’ın İnsan Hakları Konseyinde Bulunmaya Liyakati Yoktur

  • 28 Ekim 2016
  • 964 kez görüntülendi.
HRW: Arabistan’ın İnsan Hakları Konseyinde Bulunmaya Liyakati Yoktur

İnsan Hakları izleme Örgütü Suudi Arabistan’ın yeniden Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine üye olmasını eleştirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suudi Arabistan’ın yeninden Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine üye olmasını eleştirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü eleştirilerinin açıklamasında Arabistan’ın yeniden Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine üye olmasının bu konseyin samimiyetini sorgulayacağını, çünkü bu ülkenin insan hakları alanında siyah bir dosyaya sahip olduğunu belirtti.

İnsan Hakları izleme Örgütü, Suudi Arabistan’ın 47 ülkeden oluşan İnsan Hakları Konseyine üye olmaya liyakati olmadığını çünkü bu ülkenin Yemen’de sivilleri hedef aldığını açıkladı.

Bu bağlamda Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Müdürü Lois Charbonneau şunları söyledi: “İnsan hakları konusunda sorumluluğunu yerine getirmeyen ülkelerin üyeliği, bu konseyin gücüne ve kapasitesine zarar verebilir.”

Bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Arabistan olmak üzere bazı ülkelerin İnsan Hakları Konseyine üyeliği hakkında oylama yapması planlanıyor.

Suudi Arabistan Koalisyon uçakları geçen ay Yemen’in başkenti Sana’da bir cenaze törenine saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda 700’den fazla kişi ölmüş ve yaralanmıştır.

Yemen’in şehir ve köylerinin bombalanmasıyla birlikte, Arabistan tarafından bu ülkeye deniz, hava ve kara yolu ambargosu uygulanmaktadır ve bu durum Yemen’deki ekonomik durumun çok vahim hale gelmesine neden olmuş ve binlerce Yemenliyi gıda yetersizliği ile karşı karşıya bırakmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.