Hüccetül-İslam Seyyid İbrahim Reisi: Filistin, insanlık için bir ahlak sınavıdır

  • 24 Haziran 2017
  • 1.535 kez görüntülendi.
Hüccetül-İslam Seyyid İbrahim Reisi: Filistin, insanlık için bir ahlak sınavıdır

İmam Rıza -as- Türbesi Sorumlusu Hüccetül-İslam Seyyid İbrahim Reisi, Filistin ve Kudüs meselesinin bugün insanlık için ahlaki, insani ve İlahi ülkülere yönelik bağlılık sınav alanı olduğunu belirtti.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre, Ä°mam Rıza -as- Türbesi Mütevellisi Hüccetül-Ä°slam Seyyid Ä°brahim Reisi, mukaddes Kum kentinde bu haftaki Cuma Namazı hutbesi öncesinde ve Dünya Kudüs Günü Yürüyüşçüleri arasında yaptığı konuÅŸmada, Filistin meselesinin asaletli ve kutsal topraklarda bir yabancıların desteÄŸiyle iÅŸgalci ve sahte bir rejim tarafından soykırım meselesi olduÄŸunu vurguladı.

İbrahim Reisi, işgal rejiminin müstekbirlerin desteğiyle mazlum Filistin halkını kendi topraklarından kovmak suretiyle sahte bir devlet kurmak peşinde olduğunu ifade etti.

Reisi ayrıca bugün emperyalizm ve siyonizm akımlarının nüfuzu için bazı bölge ülkelerince zemin sağlandığını esefle dile getirdi.

Ä°mam Rıza -as- Türbesi Mütevellisi Ä°slam ümmeti arasında birlik oluÅŸturulması ve Ä°slam dünyasının bütün potansiyelinden küresel emperyalizmle mücadele için yararlanılmasını, Ä°slam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli Ä°mam Humeyni’nin Filistin meselesiyle ilgili en önemli kazanımlarından olduÄŸunu vurguladı, Filistin meselesinin müsamaha, müzakere ve uzlaÅŸma yoluyla çözümlenmeyeceÄŸini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.