Hüccetülislam Abdullah Haci Sadıki: İran’ın ABD’nin yaptırım ve tehditlerinden korkusu yok

  • 13 Mayıs 2018
  • 1.140 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Abdullah Haci Sadıki: İran’ın ABD’nin yaptırım ve tehditlerinden korkusu yok

İran İslam inkılabı rehberi ve Veliyyi fakih’in devrim muhafızlarındaki temsilcisi Hüccetülislam Abdullah Haci Sadıki, İran milletinin asla Amerika’nın yaptırım ve tehditlerinden korkusunun olmadığını belirterek, ”vahdet ve dayanışmayla, inkılabın ilerleme yolunu sürdürececeğini’ söyledi.

Hüccetülislam Hacı Sadıki, Amerika’nın nükleer anlaşmayı çiğnemesine temasla, bunun Amerika’nın İran İslam inkılabı ve İran halkına yönelik düşmanlığının devamı olduğunu belirterek, uluslararası sultacı ve emperyalist düzenden bundan başkasının da beklenmediğini söyledi.

Hüccetülislam Haci Sadıki, İran’ın nükleer teknoloji ve savunma yeteneğinin Amerika tarafından İran’a yönelik yaptırım için bir bahane olduğunu belirterek, ”İran İslam inkılabının bölgede  ve hatta dünyada direniş ve zulme karşı mücadelede ilham verici olduğunu kaydederek, ”Amerikan emperyalizmi ve sahte siyonist İsrail rejiminin çıkarları  bugün ciddi  sorunla karşı karşıyadır’ dedi.

Hacı Sadıki, İran milletinin hiç bir zaman Amerika’nın yaptırımları, komploları, tehditlerini, düşmanlıklarını unutmayacağını belirterek, ”Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması, uluslararası kanunlara ve diplomatik ilkelere aykırıdır. Bu durum Amerika’nın itibarını da yok etmiştir ve Amerikan halkı uluslararası toplumda utanmıştır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.