Hüccetülislam Reisi: Ehli Beyt’e meveddet ve sevgi, Müslüman’ların ortak paydasıdır

  • 25 Kasım 2017
  • 1.217 kez görüntülendi.
Hüccetülislam Reisi: Ehli Beyt’e meveddet ve sevgi, Müslüman’ların ortak paydasıdır

Kutsal Rezevi Külliyesi Mütevellisi hüccetülislam Reisi, Ehli Beyt’e meveddet ve sevginin dünya Müslümanlarının ortak paydası olduğunu ifade etti.

Astan News’un bildirdiğine göre Kutsal Rezevi Külliyesi Mütevellisi hüccetülislam Reisi, Cuma akşamı Mutahhar Rezevi Türbe’de Ehli Beyt Muhipleri ve Tekfir Meselesi konferansının yabancı konuklarıyla görüşmesinde şöyle dedi: İslam dünyasının gönül birliği ve birlikteliği, İmam Rıza’nın (as) hakimane öğretileri ve alimane yaşam siyeri sayesinde gerçekleşebilir.

Nizamın Maslahatını belirleme konseyi üyesi hüccetülislam Reisi konuşmasını şöyle sürdürdü:İmam Rıza’nın (as) yaşam siyerini pratikte izlemek, Müslümanların vahdet, birliktelik ve ittifakının sırrıdır ve bu büyük İmam sayesinde tüm ihtilafları vahdete dönüştürmek mümkündür.

Hz. İmam Rıza’nın (as) dinler ve mezhepler arasında diyalog kuran ilk şahsiyet olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “Bugün düşmanın Müslüman ümmet arasındaki izlediği yol, tefrikacılıktır ve buna karşın İslam dünyasının izlediği yol ise vahdet oluşturmak olmalıdır; aydınlar ve din alimleri, Müslüman ümmetin basiretinin artması ve birlikteliği için çaba göstermelidir”ifadesini kullandı.

IŞİD terör örgütünün Amerika ve Siyonist rejimin başını çektiği küresel İstikbarın türettiği cahil bir akım olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “ İstikbar tekfirci IŞİD terör grubunun cehaletinden nemalanmaya başladı ve gelinen noktada Allah’a şükürler olsun ki IŞİD’in sonu, Ehli Beyt (as) Muhipleri konferansının başlangıcına denk geldi”diye kaydetti.

Rehberlik Bilgeler meclisi başkanlık divanı üyesi açıklamasını şöyle sürdürdü: Camiet Kebire’de İmam Rıza’dan (as), «ائتلفت الفرقه» şeklinde söz edildiği gibi, fırkalar, 9. İmam’ın (as) siyer ve kelamına itaat ederek, ittifak ve vahdete ulaşabilirler.

Kutsal Rezevi Külliyesi Mütevellisi konuşmasını şöyle sürdürdü: Müslümanlar, masum Ehli Beyt hanedanına karşı sevgi beslemektedir, meveddet, dış tesirleri olan derin sevgi ve aşktır. Ehli Beyt’e gönül vermek tüm iyilikler, maruflar ve terkedilmesi gereken kötülüklerin kaynağıdır.

Hüccetülislam Reisi açıklamasının devamında şöyle dedi: Bugün maneviyat, beşeriyet dünyasının kaybettiği şeydir ve ilhat beşeri toplumu tehdit etmektedir, Ehli Beyt’e (as) sevgi beslemek, ilhat, şirk ve küfürden kurtulmanın sırrıdır. İmamlar ve İlahi önderlerden hiçbirisi zulümle uzlaşmadılar, tüm İlahi enbiyalar ve evliyaların ortak paydası, zulüm ve istikbar ile mücade etmekti. Bugün beşeri toplum birçok ahlaki ve sosyal bozukluklar ve fesattan acı çekmektedir ve tüm bu tehditlerden kurtulmanın tek yolu, iyi ahlak tecellileri ve beşeriyetin saadet yolunu gösterenlere sığınmaktır.

Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi açıklamasının devamında şöyle dedi: Batı dünyası, 300’den fazla yıldır maneviyat karşısında direnmektedir ve maneviyatla mücadelenin sonucu, işgalci Siyonist rejimin 70 yıldır savunmasız Filistin halkına zulmetmesi, nükleer silah başlığı üretmek ve halklara karşı zulüm ve cinayet işlemektir.

Ehli Beyt (as) fertlerinin, siyasetleri maneviyat ve dindarlıkla ilintili olan beşeriyet tarihinin en siyasi fertleri olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “ İmam Humeyni, dünyada din eşliğindeki siyasetin ihyacısıydı ve bugün bu hareketin bayraktarı, İslam İnkılabı Rehberi’dir. Din eşliğindeki siyaset, İslam ve İslam İnkılabının asıl ilkelerinden biridir.

Nizamın maslahatını belirleme konseyi üyesi açıklamasının devamında şöyle dedi: Düşman, fitne ve entrikalarla İslam dünyasının asıl meselesi olan Filistin konusu ve  Kudüs’ün kurtuluş meselesini marjinalleştirmeye çalışıyor. Müslümanlar arasında tefrika oluşturmak, medya imparatorluğu vasıtasıyla Müslümanların inançları konusunda şüphe oluşturmak, bölgedeki kukla rejimler vasıtasıyla habis siyasetlerini yürütmek, bir tefrika aracı olarak kutsallıklara hakarette bulunmak ve tekfirci terörist grupları türetmek, istikbar cephesinin Müslüman ülkelere yönelik izlediği başlıca siyasetlerdir.

Hüccetülislam Reisi konuşmasını şöyle sürdürdü: Müstekbirler kendilerini El-Kaide, IŞİD ve Boko Haram gibi adların arkasında gizlemelerine karşın, dünya Müslümanları duyarlı ve uyanıktır, düşmanı iyi tanıyor ve İstikbarın komploları ve entrikalarına karşı koymanın tek yolu Kur’an, İslam Peygamberi (saa) ve Ehli Beyt (as) ekseninde birliktelik ve vahdeti korumak olduğunu biliyor.

Hüccetülislam Reisi konuşmasının devamında şöyle dedi: bugün İslam dünyası, gönüller ve düşünceleri fethetmek, sapkınlıklar ve şüpheciliklerle mücadele için bir kültürel orduya muhtaçtır. IŞİD askeri alanda hezimete uğradı, ancak kapıdan dışlanan düşmanın, hile ve entrika ile pencereden girmesine engel olmalıyız. İslami İran, İslam İnkılabı Rehber’inin basiret oluşturması, şehitlerin pak kanı ve halkın duyarlılığı sayesinde düşmanı iyi bir şekilde tanımaktadır, komploları yakından rasat ederek, düşmanların entrikaları ve fitneleri karşısında iyi bir şekilde durmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.