Hudeyde havalimanı Yemenli güçlerin kontrolü altında

  • 17 Haziran 2018
  • 1.457 kez görüntülendi.
Hudeyde havalimanı Yemenli güçlerin kontrolü altında

Yemenli güçler Suudi Arabistan’a ait askeri mevzileri “Cizan” bölgesinde hedef alarak koalisyon güçlerine büyük bir darbe vurmayı başardı.

El Alem’in haberine göre, Yemenli güçler Suudi Arabistan’a ait askeri mevzileri “Cizan” bölgesinde hedef alarak koalisyon güçlerine büyük bir darbe vurmayı başardı.

Öte taraftan da El Hüdeyde Vali Yardımcısı Şeyh Abdurrahman El Cimaii koalisyon güçlerinin Hüdeyde havalimanına asla ulaşmadığını ve bu yönde yayılan iddiaların esastan yalan olduğunu açıkladı.

Yemen Ensarullah Hareketi üyesi Abdulmalik el-Hicri ise El Hudeyde vilayetinde istikrarın sağlandığını bildirerek Suudi güçlerinin bazı bölgelerde kuşatma altında tutulduğunu ifade etti.

Koalisyon güçlerinin propaganda amaçlı yalan dolan haberleri yaymaya çalıştığını belirten Hicri, “Yemen gönüllü halk birlikleriyle ordu güçleri, Hüdeyde havalimanına tam kontrol sağlamış durumda. Yemenli güçler ilaveten Batı Kıyı’daki çatışmalarda koalisyon güçlerini bir tür yıpratma savaşıyla karşı karşıya bırakmıştır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.